- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Stanojević: Očekujte juriše!; Stanković: Da pobedimo – makar igrali ružno /video/

© Sputnik / Petar MilovanovićTreneri Partizana i Zvezde u verbalnom okršaju
Treneri Partizana i Zvezde u verbalnom okršaju - Sputnik Srbija, 1920, 26.02.2022
Pratite nas
Aleksandar Stanojević, trener Partizana i njegov kolega iz Crvene zvezde Dejan Stanković, održali su konferencije za medije pred 166. večiti fudbalski derbi koji je na programu u nedelju od 18.00.
Stanojevićeva ekipa je prvoplasirana na tabeli Superlige Srbije i ima pet bodova prednosti u odnosu na aktuelnog šampiona koji će biti domaćin derbija.
„Ponosan sam na svoje igrače i klub, malo je ljudi verovalo da ćemo pred odlučujući derbi biti u konkurenciji za titulu, pravila se atmosfera da ćemo biti daleko. Borimo se za titulu i zadovoljan sam, čeka nas dobar i zanimljiv derbi koji znači nešto i srećan sam zbog toga“, naveo je Stanojević.
On je naveo i da očekuje Zvezdin juriš.
„Očekujte i naš juriš, biće juriš sa svih strana. Zvezda može da igra u više sistema, a mi smo ekipa koja se dobro prilagođava na različite sisteme. Za sve se spremamo, moguće je da će početi sa Milanom Pavkovim u napadu, ali utakmica traje 90 minuta“, istakao je Stanojević.
Stanković, sa druge strane, kaže da nije očekivao da razlika između večitih rivala bude pet poena.
„Razlika nije realna. Partizan igra čvrsto, takmičarski, gledaćemo da odgovorimo na isti način, kompaktni su, svih 90 minuta muče protivnika blokom pa onda brzom tranzicijom. Znamo kakva će utakmica biti. Da, jurimo razliku, ali nije smak sveta što je tako“, naveo je Stanković.
Kako je naveo, derbi je svetinja srpskog fudbala i naredni je specifičan za ceo klub.
„Mi smo spremni za utakmicu koja može da okrene šampionat i da se vratimo u igru. Pričamo od priprema svakog dana o derbiju. Detalji uvek odlučuju. Niko ne želi da izgubi derbi, nekad jesu ružni za gledanje, ali idemo na pobedu. Voleo bih da igramo ružno i da pobedimo“, istakao je Stanković.
Večiti derbi se igra u nedelju od 18.00, a o tom meču je u emisiji „Miljanov korner“ govorio Rade Bogdanović.
Rade Bogdanović - Sputnik Srbija, 1920, 25.02.2022
Podkast
Rade Bogdanović: Ne verujem da Partizan može da izgubi derbi | Miljanov korner
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala