- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Apel iz Sankt Peterburga: „Molimo vas, ne idite putem politike!“

© Sputnik / Aleksandr Galьperin / Uđi u bazu fotografijaKošarkaši Zenita iz Sankt Peterburga
Košarkaši Zenita iz Sankt Peterburga - Sputnik Srbija, 1920, 25.02.2022
Pratite nas
Košarkaški klub Zenit iz Sankt Peterburga oglasio se zvaničnim saopštenjem zbog najave pojedinih klubova iz Evrolige da ne žele da igraju protiv ruskih timova zbog situacije u Ukrajini i odluke da se mečevi „presele“ iz Rusije.
Evroliga je objavila zaključke sa sastanka svih učesnika u kojima je navedeno da će privremeno svi domaći mečevi ruskih ekipa biti prebačeni u druge države.
„Utakmice ruskih timova koje se igraju van ruske teritorije će se odigrati po planu. Utakmica CSKA i Barselone neće biti igrana u nedelju“.
Iz Zenita je upućen apel da bi košarka trebalo da bude van politike.
„To je osnovni aksiom i trebalo bi da predstavlja osnovu svih turnira i takmičenja. Uprkos svim razlikama u pogledu na politiku i lične preference, evropski klubovi su ujedinjeni idejom i vizijom razvoja košarke širom granica, bez obzira na političku situaciju. Poštujemo stavove svih klubova koji igraju Evroligu, i želimo da se borimo da svaki od njih bude saslušan“, navedeno je.
Klub je istakao i da je otvoren za saradnju sa ljudima iz svih delova sveta.
„Naš klub ima igrače, trenere i specijalno osoblje iz Španije, Grčke, Litvanije, Sjedinjenih Američkih Država, Ukrajine, Moldavije, Poljske, Belorusije i Rusije. Svi smo ujedinjeni pod jednim zajedničkim ciljem - košarkom. Svi mi zajedno, naše porodice i voljeni, prolaze kroz tešku situaciju zbog aktuelnih dešavanja i svi želimo samo da nastavimo da idemo ka zajedničkom cilju i svrsi, da se nadmećemo na parketu sa ostalim timovima iz Evrolige iskreno i plemenito“.
Kako je navedeno, igrači Zenita žele da igraju košarku.
„Nadamo se časnoj i nepristrasnoj odluci koja će dopustiti da sezona bude nastavljena u potpunosti. Sva tri ruska kluba su zaslužila to pravo svojim igrama ove sezone. Uvereni smo da će Zenit, CSKA i Uniks nastaviti da to dokazuju isključivo na košarkaškom parketu. Politika je tu da razdvaja ljude, sport je tu da različite ljude spaja u ime zajedničkog razumevanja. Molimo vas da ne idete kratkim putem politike kako bi razdvajali i zavađali, već da krenete dugovečnijom stazom koja pravi temelje za razumevanje i mir koji je utkan u samo ime i duh sporta", navedeno je u saopštenju koje je potpisao prvi čovek Zenita, Aleksandr Cerkovni.
Vučić o ruskim klubovima u Srbiji: Uvek smo bili dobar domaćin
Mihajlović u suzama zbog NATO bombi: „Čuo sam avione, pozvao majku...“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala