- Sputnik Srbija, 1920, 24.01.2022
KULTURA
Rubrika koja prati kulturne fenomene i događaje, stvaraoce i ličnosti koji svojim delom kreiraju savremenu kulturnu scenu u zemlji i u svetu.

Zbirka drama književnice Sanje Savić Milosavljević pred publikom u Sankt Peterburgu

© Foto : Ustupljeno SputnjikuKnjiga Ptica i druge drame
Knjiga Ptica i druge drame - Sputnik Srbija, 1920, 25.02.2022
Pratite nas
Jedan od događaja koji organizuje Centralna gradska biblioteka ,,V.V. Majakovski” iz Sankt Peterburga, u okviru Dana maternjeg jezika, biće i predstavljanje knjige ,,Ptice i druge drame” srpske rediteljke i književnice Sanje Savić Milosavljević.
Promocija knjige održaće se 26. februar u 18.30 po moskovskom (16.30 po našem vremenu). Srpska autorka će se onlajn uključiti u diskusiju.
Osim ruske biblioteke, u organizaciji učestvuju Predstavništvo Republike Srpske u Ruskoj Federaciji kao i članovi Srpskog govornog kluba koji će, u drugom delu predavanja govoriti o izazovima koje danas nose književni prevodi.
Sanja Savić Milosavljević je, uz književnicu Vesnu Kapor, predstavnica Republike Srpske za 2021. u okviru projekta ,,Peterburg čita”, takođe u organizaciji Biblioteke Majakovskog. Ovaj projekat je zamišljen tako da ruskoj čitalačnoj publici predstavi inostrane pisce u dve kategorije: pisci koji ranije nisu prevođeni na ruski jezik (kategorija u kojoj učestvuje Savić Milosavljević), te autori koji već imaju prevode na ovom jeziku (Vesna Kapor, roman ,,Tri samoće”).
© Foto : Ustupljeno Sputnjiku / Knjiga Ptica i druge drameKnjiga Ptica i druge drame
Knjiga Ptica i druge drame - Sputnik Srbija, 1920, 25.02.2022
Knjiga Ptica i druge drame
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala