- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

Univerziteti u Beogradu i Banjaluci potpisali sporazum o saradnji

© Sputnik / Lola ĐorđevićUniverzitet u Beogradu
Univerzitet u Beogradu - Sputnik Srbija, 1920, 25.02.2022
Pratite nas
Rektori Univerziteta u Beogradu Vladan Đokić i Univerziteta u Banjaluci Radoslav Gajanin potpisali su danas u Rektoratu u Beogradu sporazum o saradnji.
Kako je saopštio Univerzitet u Beogradu, rektori su sporazumom utvrdili saradnju u oblasti razmene i mobilnosti istraživača, studenata svih ciklusa studija nastavnog i administrativnog osoblja, razvoja i unapređenja nastavnog procesa.
Rektor Đokić rekao je da je Univerziteti u Beogradu i Banjaluci imaju dugoročnu saradnju, koja će se, kako je naveo, unaprediti u narednom periodu.
„Zajednički ćemo raditi na projektima, aplikacijama, razmeni studenata i profesora i na svemu što dve akademske institucije mogu da postignu. Verujem da će univerziteti doprineti i saradnji naše dve države i razvoju regiona u celini“, rekao je Đokić.
Rektor Gajanin istakao je da je Univerzitetu u Banjaluci veoma je važna saradnja sa Univerzitetom u Beogradu, te da je sporazumom, koji je potpisan na pet godina, predviđena na svim nivoima, prenosi Tanjug.
„Značajno nam je i učešće u projektima regionalnog i međunarodnog karaktera i očekujem da ćemo u narednom periodu zajedno aplicirati. Jednako je važno i da zajednički timovi istraživača, nastavnika i saradnika rade na istraživanjima i njihovom publikovanju“, kazao je Gajanin.
Dodela stipendija SPC studentima u Hramu Svetog Save - Sputnik Srbija, 1920, 12.02.2022
SRBIJA
Patrijarh Porfirije uručio stipendije najboljim studentima
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala