- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Večiti dobili rivale – Srbija odmakla Ukrajini, korak je bliže Rusiji i istoriji!

© AFP 2023 / OZAN KOSETrofej Lige šampiona
Trofej Lige šampiona - Sputnik Srbija, 1920, 25.02.2022
Pratite nas
Fudbalski svet u Srbiji ponovo može da slavi. Naša zemlja dodatno je popravila nacionalni koeficijent, udaljila se Ukrajini a približila Rusiji, i gotovo pa zagarantovala direktno mesto u Ligi šampiona, plus jedno u kvalifikacijama. Predstavnici Srbije, Crvena zvezda i Partizan, dobili su rivale za naredne faze evropskih takmičenja.
Aktuelni šampion, ekipa Crvene zvezde, igraće protiv Glazgov Rendžersa u osmini finala Lige Evrope, dok će Partizan u Ligi konferencija odmeriti snage sa holandskim Fejenordom.
Upravo je druga pobeda Partizana u Ligi konferencija u dvomeču šesnaestine finala Lige konferencija popravila učinak Srbije za 0,5 bodova i dovela je na ukupno 32,875.
Time je napravljen novi beg od Ukrajine, koja je sada na 1,607 bodova zaostatka, a Srbija se i dalje nalazi na 11. mestu, koje od sezone 2023/24 vodi prvaka zemlje direktno u Ligu šampiona.
Ispred Srbije je sada Rusija koja ima 34,482 boda, ali našoj zemlji nije nužno potrebno da se dodatno podigne na rang listi, a Ukrajina joj ne predstavlja pretnju jer su svi klubovi te zemlje već ispali iz Evrope ove sezone.
Srbiji je protivnik trenutno Belgija koja ima 30,6 bodova, a gledajući to da naša zemlja pored Partizana u Evropi i dalje ima i Crvenu zvezdu, biće potrebno da se desi epsko čudo kako bi Srbija ostala bez direktnog mesta u eliti od 2023.
Za početak jedini preostali predstavnik Gent mora da napravi veliki uspeh u LK, a da crveno i crno-beli do kraja evropske sezone ne urade praktično ništa.
Milan Borjan - Sputnik Srbija, 1920, 25.02.2022
SPORT
Liga Evrope: Zvezda ide u Škotsku!
Fudbaleri Partizana pred meč sa Gentom - Sputnik Srbija, 1920, 25.02.2022
SPORT
Liga konferencija: Partizan putuje u Holandiju!
Aleksandar Mitrović Srbija - Sputnik Srbija, 1920, 23.02.2022
SPORT
Mitrović za istoriju – rekord i u Engleskoj! /foto, video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala