Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Skriveni dijamant u beogradskoj pošti: Dragi kamen otkriven u pošiljci iz Izraela

CC0 / piksabej / Dijamant
Dijamant - Sputnik Srbija, 1920, 25.02.2022
Pratite nas
Carinici su u Pošti Beograd sprečili pokušaj krijumčarenja dijamanta od 1,44 karata u jednoj brzoj poštanskoj pošiljci.
Dijamant je otkriven pregledom EMS pošiljke iz Izraela, namenjene primaocu u Beogradu. U pošiljci izdvojenoj za pregled naizgled se nalazilo nešto sasvim drugo. Naime, pošiljalac je primaocu poslao uputstvo za mali baštenski aparat: duvalicu, tj. usisivač za lišće.
Carinici su pregledom pošiljke ustanovili da se u sredini zapakovanog uputstva nalazi neobična neravnina, pa kada su je otvorili, otkrili su da je sredina uputstva bila isečena i izdubljena u obliku pravougaonika, i u nju smešten paketić u kome se nalazio dijamant.
Na paketiću u koji je dijamant bio uvijen naznačena je zemlja porekla i masa izražena u karatima 1,44 Ct.S obzirom na specifičnost robe otkrivene u prekršaju, nije moguće precizirati vrednost dok se ne uradi stručna analiza, ali je pretpostavka da je reč o dragom kamenu čija vrednost iznosi više hiljada evra.
Protiv primaoca je pokrenut prekršajni postupak i njemu će biti uručen poziv, kao i prekršajna prijava.
Iz Uprave carine podsećaju da je slanje dragocenosti poput dijamanata, nakita, dukata i novca dozvoljeno samo ukoliko je reč o vrednosnim pismima, dok se ostalim poštanskim pošiljkama (u paketima, pismonosnim i brzim pošiljkama) takvi predmeti ne mogu slati, prenosi RTS.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala