- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Rusija: Delimično se ograničava pristup Fejsbuku

© Sputnik / Ramilь SitdikovAplikacija Fejsbuka na mobilnom telefonu
Aplikacija Fejsbuka na mobilnom telefonu - Sputnik Srbija, 1920, 25.02.2022
Pratite nas
U Rusiji se od 25. februara preduzimaju mere za delimično ograničenje pristupa Fejsbuku, saopštio je Ruski državni regulator u sektoru komunikacija Roskomnadzor. Američka kompanija „Meta“ odbila zahtev Rusije da ukloni ograničenja sa brojnih ruskih medija.

„Tužilaštvo je 25. februara nakon saglasnosti Ministarstva inostranih poslova Rusije donelo odluku da je društvena mreža Fejsbuk odgovorna u narušavanje osnovnih ljudskih prava i sloboda, kao i prava i sloboda građana Rusije“, navodi se u saopštenju.

Kako su naveli u Tužilaštvu Fejsbuk je neosnovano ograničio širenje javnih informacija zbog uvođenja antiruskih sankcija i time prekršio „prava građana Rusije da slobodno traže, primaju, prenose, pripremaju i distribuiraju informacije na zakonit način“ predviđena članom 29 Ustava.
U slučaju da ova društvena mreža otkloni ograničenja, pre svega odblokira dostup za četiri ruska medija, onda će se mere ukinuti, saopštio je predsednik komiteta Državne dume Rusije za informacionu politiku, tehnologiju i veze Aleksadar Hinštejn.
Ranije je Roskomnadzor kompaniji Meta platforms, u čijem je vlasništvu Fejsbuk, uputio pismo sa zahtevom da ukine ograničenja uvedena protiv stranice televizijskog kanala „Zvezda“ na Fejsbuku, informativne agencije „RIA Novosti“, kao i internet portala „Lenta.ru“ i „Gazeta.ru“.
Zgrada RIA Novosti - Sputnik Srbija, 1920, 24.02.2022
RUSIJA
Fejsbuk uveo ograničenja na stranicu RIA Novosti na 90 dana
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala