- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Putin ukrajinskim vojnicima: Uzmite vlast u svoje ruke

© Sputnik / Sergeй Guneev / Uđi u bazu fotografijaVladimir Putin
Vladimir Putin - Sputnik Srbija, 1920, 25.02.2022
Pratite nas
Nacisti u Ukrajini deluju kao teroristi, postavljaju sisteme za raketno navođenje u Kijevu i Harkovu, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin.

„Banderovci i neonacisti postavljaju teško naoružanje, uključujući sisteme za raketno navođenje, direktno u centralnim oblastima velikih gradova, među kojima su Kijev i Harkov. Oni planiraju da isprovociraju odgovor ruskih udarnih kompleksa na naseljene četvrti. U suštini oni deluju isto kao i teroristi širom sveta: prikrivaju se iza ljudi, u nadi da će zatim optužiti Rusiju za civilne žrtve“, rekao je Putin tokom savetovanja sa stalnim članovima Saveta bezbednosti Rusije, s kojima je razmatrao tok specijalne operacije.

Putin se obratio ukrajinskim vojnicima kojima je poručio da uzmu vlast u svoje ruke.

„Još jednom se obraćam vojnicima Oružanih snaga Ukrajine. Uzmite vlast u svoje ruke. Ne dozvolite neonacistima i banderovcima da koriste vašu decu, vaše žene i starce kao žive štitove.Moguće je da ćemo se s vama lakše dogovoriti, nego s ovom bandom narkomana i neonacista koja je zasela u Kijevu i uzela kao taoce čitav ukrajinski narod“, rekao je Putin.

On je naglasio da se osnovni sukob u okviru specijalne operacije Rusije u Ukrajini ne vodi protiv redovne ukrajinske vojske, nego protiv nacionalističkih formacija.
"Glavne borbe ruska armija, kao što je bilo i očekivano, ne vodi protiv regularnih jedinica Oružanih snaga Ukrajine, nego protiv nacionalističkih formacija koje su, kao što je poznato, neposredno odgovorne za genocid u Donbasu i krv mirnih građana narodnih republika", rekao je Putin.
Prema njegovim rečima, nacionalistički elementi, koji su ubačeni u sastav regularnih ukrajinskih jedinica, ne samo što ih podstiču na oružani sukob, nego, u suštini igraju ulogu pozadinskih jedinica.
Ruski predsednik je istakao da ruska armija tokom specijalne operacije u Ukrajini ispunjava svoju vojničku dužnost uspešno, rešavajaći zadatak zaštite bezbednosti i zaštite otadžbine.
„Želim da dam najvišu ocenu dejstvima ruskih vojnika i oficira. Oni deluju hrabro, profesionalno, junački. Ispunjavaju svoju vojničku dužnost uspešno", rekao je Putin.
Eksplozija u Lugansku - Sputnik Srbija, 1920, 27.02.2022
RUSIJA
Određene ruske banke biće isključene iz SVIFT-a, gori skladište nafte kod Kijeva /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala