- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Novak će mi promeniti karijeru“ – nesreća, virus, sve je iza Čeha koji je pobedio Đokovića

© AFP 2023 / KARIM SAHIBNovak Đoković Jirži Veseli
Novak Đoković Jirži Veseli - Sputnik Srbija, 1920, 25.02.2022
Pratite nas
Novak Đoković pretrpeo je težak poraz u četvrtfinalu Dubaija od Jiržija Veselog, a Čeh tvrdi da će mu velika pobeda promeniti karijeru.
Đoković je u Dubai stigao kao favorit, ali ga je mina sačekala neočekivano u četvrtfinalu.
Teniser koji zna kako da pobedi Novaka, Veseli, stigao je na turnir posle kvalifikacija, ali ga to nije sprečilo da ne veruje u sebe i protiv teških rivala.
„Bio sam svestan šta govore o meni svaki put kada bih izgubio tonuo sam. Vremenom sam naučio da prihvatim da su pobede i porazi sastavni deo sporta i da je bitno da ne dramatizujem, već da učim iz svega. Svake nedelje imate novu priliku, ova pobeda nad Đokovićem mislim da će mi promeniti karijeru“, objasnio je Veseli.
Pobeda Čeha protiv Novaka još je neverovatnija kada se uzme u obzir da je prošle godine imao velikih problema sa zdravljem odnosno korona virusom, a morao je da se oporavlja i nakon saobraćajne nesreće.
„Mislio sam da je sve u redu, nisam imao simptome, ali kada sam izašao iz izolacije i kada sam hteo da treniram, nisam mogao da dišem kako treba. Nisam mogao da radim više od sat vremena i tako je bilo tri meseca, Pričao sam sa mnogim doktorima, radili su mnoge testove, nisu imali objašnjenja. Bio sam frustriran, ispao sam iz sto najboljih i kada sam počeo da treniram doživeo sam saobraćajnu nesreću koja me je udaljila sa terena još mesec dana. Imao sam problema, povredio sam vrat kada je auto udario u drvo, nije bilo ništa ozbiljno, bolelo me je mesecima. Tek pred US Open sam počeo da se osećam bolje i bio spreman da se takmičim“, otkrio je Veseli.
Češki teniser nije očekivao da će od kvalifikacija dogurati čak do polufinala, gde ga čeka Denis Šapovalov.
Nisam ni pomislio da ću otići ovako daleko. Imao sam vrlo težak žreb, sjajno je biti među četiri najbolja. Želim da uživam u pobedi, bila je to velika bitka. Počeo sam vrlo nervozno jer sam znao da će biti od vitalnog značaja ako steknem rano prednost. Napravio sam neke greške u bitnim trenucima i na kraju sam osetio umor, bio je to fizički zahtevan meč. Valjda je i to razlog da u taj-brejku ne mislim previše, išao sam poen po poen“, istakao je Veseli.
Sličnom taktikom vodio se i 2016. godine kada je prvi put pobedio Novaka u Monte Karlu. Te godine Veseli je dostigao vrhunac svoje karijere, ali nije uspeo da se održi i popne na svetski vrh.
„Fantastično je kada kao mlad igrač imate uspehe, ali ja tada nisam bio spreman na to. Bio sam najmlađi u top sto, stigli su ugovori, menadžeri, svi su čekali rezultate. Od nekog sa 21 godinom osetim sam teren nekog ko ima 35 i nisam napravio očekivani iskorak. Borio sam se više sa sobom nego sa rivalima na terenu. Sada mi je teško da igram protiv igrača koji su inferiorniji, ali znam da imam iskustvo i da one najbolje dovedem do problema, znam kako da igram sa njima“, zaključio je Jirži Veseli.
Čeh se od 16 časova protiv Šapovalova bori za finale Dubaija.
Novak Đoković i Danil Medvedev – US open - Sputnik Srbija, 1920, 25.02.2022
SPORT
Novak ispunio obećanje upućeno Rusu /foto/
Ruski teniser Danil Medvedev u majici u bojama Rusije tokom turnira u Akapulku - Sputnik Srbija, 1920, 25.02.2022
SPORT
U bojama Rusije do vrha sveta, a sada – Nadal!
Novak Đoković i Jirži Veseli – ATP Dubai - Sputnik Srbija, 1920, 24.02.2022
SPORT
Đoković: Godine? Ne gledam na to kao na ograničavajući faktor
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala