- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ministarstvo: Vojska RF u Ukrajini zaplenila dosta naoružanja, među trofejima "džavelin" i NLAW

© Sputnik / Konstantin MihalьčevskiйRuska operacija u Ukrajini
Ruska operacija u Ukrajini - Sputnik Srbija, 1920, 25.02.2022
Pratite nas
Ruske snage su tokom specijalne vojne operacije u Ukrajini blokirali gradove Konotop i Sumi i sada preduzimaju mere za osiguranje bezbednosti civila na periferiji, rekao je novinarima predstavnik Ministarstva odbrane Rusije Igor Konašenkov. Tokom operacije zaplenjena je veća količina naoružanja, dodao je on.
„Jedinice Oružanih snaga Rusije blokirale su gradove Sumi i Konatop i sada preduzimaju mere na osiguranju bezbednosti civilnog stanovništva u tim gradovima i na periferijama“, rekao je on.
Takođe je dodao da je zaplenjena veća količina naoružanja koje je u Ukrajinu stiglo iz zapadnih zemalja, uključujući američke protivraketne sisteme "džavelin" i britanske NLAW.
Kako je rekao, ruske snage su izbacile iz stroja 211 objekata vojne infrastrukture Ukrajine.
"To uključuje 17 komandnih tačaka i centara za vezu, 19 PVO sistema S-300 i 'Osa' , 39 radarskih stanica. Oboreno je šest borbenih aviona, jedan helikopter, pet bespilotnih letelica. Uništeno je 67 tenkova i drugih oklopnih vozila, 16 višecevnih bacača i 87 vozila ", naveo je on.
Prema rečima Konašenkova, snage LNR i DNR su uz podršku ruske vojske napredovale u ofanzivi na položaje ukrajinske vojske na dubinu od skoro 20 kilometara.
Ofanziva se nastavlja, rekao je on.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala