Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Kako izgledaju „Erbasovi“ avioni kupljeni za Vojsku Srbije /foto/

© Fotolia / Emmanuel WuytsPutnički avion Erbas A 321
Putnički avion Erbas A 321 - Sputnik Srbija, 1920, 25.02.2022
Pratite nas
Transportna avijacija Vojske Srbije ostala je na samo jednom avionu kojem uskoro ističe resurs. Reč je o čuvenom ruskom avionu AN koji je služio za prevoz padobranaca, manjih vozila, municije i medicinske opreme. Sada je već izvesno, jer je potpisan i ugovor, da će ga zameniti dva „Erbasova“transportna aviona C-295.
C-295 je dvomotorni elisni avion koji se za potrebe vojske proizvodi u „Erbasu“, fabrici poznatoj po putničkim avionima.
Može se koristiti za taktički transport trupa, transport lakog naoružanja, opreme i vode, i za vazdušne desante trupa i opreme. Dužina aviona je 25 metara, raspon krila 24 metra a visina osam metara.
„Prostor unutar kabine je 49 kubnih metara, prima 71 osobu, i 48 padobranaca spremnih za desant“, objašnjava Enevista Alfonso, probni pilot „Erbasa“.
Može transportovati tri laka terenska vozila. Vozila i teret za jedinice mogu se izbacivati i padobranom, piše RTS.
„Avion može imati različitu elktronsku opremu, od one osnovne da ima kokpit kao u civilnim avionima do sistema za presretanje, komunikaciju i izbegavanje projektila“, kaže Alfonso.
Od karakteristika ovoga aviona koje se posebno ističu jeste to što je lak za upotrebu i jednostavan za popravke. Troši manje od konkurencije i veći mu je domet.
Avion Erbas 320  - Sputnik Srbija, 1920, 24.02.2022
SRBIJA
Transportni avioni „Erbasa“ od kraja sledeće godine u Srbiji
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala