- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Srbija pamti njegov gol – i sada je na novoj misiji: „Dođite na utakmicu!“ /video/

© AFP 2023 / CHRISTOPHE SIMONDanko Lazović
Danko Lazović - Sputnik Srbija, 1920, 25.02.2022
Pratite nas
Danko Lazović, strelac prvog gola za reprezentaciju Srbije, vraća se fudbalu – zadužio je dres FK Miljakovac i nastupiće na utakmici humanitarnog karaktera protiv poljske ekipe Fajranta iz Krakova.
Lazović je 2006, u prvoj utakmici reprezentacije Srbije po razdvajanju državne zajednice Srbija i Crna Gora postigao prvi pogodak protiv Češke.
Lazović je odlučio da ponovo zaduži kopačke u meču Miljakovca koji se igra za pomoć njegovom nekadašnjem saigraču iz Partizana Radovanu Radakoviću.
Utakmica je na programu u subotu 26. februara od 14.45 na stadionu FK Rakovica.
Danko Lazović je istakao da mu je drago što će u subotnjem meču obući dres Miljakovca i pozvao sve ljubitelje fudbala i ljude dobre volje da dođu na meč i tako pomognu Radovanu Radakoviću u lečenju.
„Drago mi je što ću imati priliku da opet zaigram fudbal i da na jedan dan obučem dres FK Miljakovac, kluba koji zaista promoviše prave fudbalske vrednosti i pomaže našem prijatelju Radovanu Radakoviću kome je i dalje potrebna pomoć u lečenju. Pozivam sve ljude da dođu na utakmicu ili makar pošalju SMS, želimo da pokažemo Radovanu da smo i dalje uz njega i da ga čekamo na fudbalskom terenu“, rekao je Danko Lazović.
Pored Danka Lazovića meču će prisustvovati i Miroslav Radović, fudbaler koji je stekao status legende Legije iz Varšave, i koji je ostavio neizbrisiv trag u poljskom fudbalu.
Radović je u dresu Legije odigrao preko 300 mečeva i sigurno je da će fudbalerima iz Poljske biti poseban osećaj da igraju pred fudbalskom veličinom kakva je Radović.
Humanitarni internacionalni meč između Miljakovca i Fajranta iz Krakova igra se u subotu od 14.45 časova na stadionu FK Rakovica. Svi posetioci će umesto ulaznica donirati željeni iznos za Radovanovo lečenje, kome je potrebna kontinuirana podrška u lečenju difuznog karcinoma želuca.
Radovanu Radakoviću možete pomoći i slanjem SMS poruke sa sadržinom 1082 na broj 3030. Zbog komplikovanog procesa lečenja Radovanu su i dalje potrebna sredstva za nabavku lekova i terapije.
Pored slanja humanitarne poruke možete pomoći i uplatom na namenske račune otvorene u humanitarnoj fondaciji „Budi human“.
Uplatom na dinarski račun:
160-6000001216331-02
Uplatom na devizni račun:
160600000121638728
IBAN: RS35160600000121638728
SWIFT/BIC: DBDBRSBG
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala