- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

Član Belivukovog klana svedoči protiv grupe za 14 godina zatvora

© Sputnik / Alekseй Filippov / Uđi u bazu fotografijaZatvor
Zatvor  - Sputnik Srbija, 1920, 25.02.2022
Pratite nas
Nikola Spasojević, jedan od 30 optuženih pripadnika klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, sklopio je sporazum sa Tužilaštvom za organizovani kriminal da za kaznu od 14 godina zatvora svedoči protiv ove grupe o teškim ubistvima i drugim krivičnim delima koja je počinila.
Spasojević je prema tom sporazumu dobio status okrivljenog saradnika, a pomenuta kazna od 14 godina će mu biti izrečena na kraju kompletnog suđenja ovoj grupi, ukoliko ispuni obaveze iz sporazuma i svedoči protiv klana Belivuk-Miljković, potvrđeno je Tanjugu u Tužilaštvu za organizovani kriminal.
On se optužnicom tereti za učešće u dva od pet ubistvava – za teško ubistvo Gorana Veličkovića i Aleksandra Gligorijevića, kao i za oružje, za šta mu preti doživotni zatvor, a ovako će dobiti tek 14 godina.
Spasojević je takođe pod istragom i za ubistvo Gorana Mihajlovića koja je nedavno pokrenuta i još je u toku.
U toku su pregovori i sa još nekoliko optuženih koji su već u istrazi opisali zločine ovog klana, koji se tereti za niz teških krivičnih dela među kojima su: pet teških ubistava, silovanje, otmice i trgovina narkoticima.
Inače, početak suđenja organizovanoj kriminalnoj grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića zakazan je za 8. mart pred pred Specijanim sudom u Beogradu.
Suđenje će početi pripremnim ročištem, koje je planirano i za 10. i 11. mart i koje će biti zatovreno za javnost.
Nakon njega sud će zakazati početak suđenja koje će biti javno.
Optužnica protiv ukupno 30 pripadnika kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića kojom se terete za pet brutalnih ubistava, trgovinu drogom, nedozvoljeno držanje oružja i druga krivična dela stupila je na pravnu snagu 9. novembra, prošle godine.
Protiv Belivuka, Miljkovića i pojedinih pripadnika ove grupe u toku su još tri istrage, za još dva ubistva i pranje para.
Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin na kolegijumu Uprave kriminalističke policije - Sputnik Srbija, 1920, 24.02.2022
SRBIJA
Vulin: Policija nastavlja žestoku borbu protiv mafije
Dijana Hrkalović - Sputnik Srbija, 1920, 21.02.2022
SRBIJA
Dijani Hrkalović produžen pritvor za još 30 dana
Viši sud u Beogradu  - Sputnik Srbija, 1920, 02.02.2022
SRBIJA
Pokrenuta nova istraga protiv Belivuka, Miljkovića i još trojice osumnjičenih
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala