- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Vučić o ruskim klubovima u Srbiji: Uvek smo bili dobar domaćin

© Sputnik / Mihail Serbin / Uđi u bazu fotografijaKošarkaši CSKA Moskve: Ife Lundberg (levo), Tornike Šengelija (desno), Nikola Milutinov (iza)
Košarkaši CSKA Moskve: Ife Lundberg (levo), Tornike Šengelija (desno), Nikola Milutinov (iza) - Sputnik Srbija, 1920, 25.02.2022
Pratite nas
Aleksandar Vučić rekao je da nema problem da ruski klubovi igraju domaće utakmice u Srbiji, ukoliko sve strane budu saglasne sa takvom odlukom.
Zbog situacije u kojoj se nalazi Istočna Evropa otkazuju se fudbalske, košarkaške i druge manifestacije u kojima su domaćini ruski klubovi.
Zato se u javnosti pojavila informacija da bi timovi iz Moskve, Sankt Peterburga i drugih gradova mogli da domaće utakmice igraju u Srbiji.
„Pre nego što sam ušao na ovo obraćanje, dobio sam informaciju da postoji interes, nisam shvatio tačno čiji, da ruski klubovi igraju na teritoriji Srbije utakmice u kojima bi bili domaćini, pošto sada dobar deo klubova ne želi da ide u Moskvu, Sankt Peterburg, Novgorod, Kubanj...“, rekao je Vučić na konferenciji za medije.
„Da li je inicijativa od UEFA, FIBA ili Uleba, stvarno ne znam, nemojte me držati za reč, ali ako su svi saglasni sa tim, mi smo svima dobar domaćini, i ako time možemo da pomognemo u rešavanju nekog problema – nemamo problem sa tim“, dodao je predsednik Srbije.
Vučić je istakao da ne želi da se meša u ove odluke, niti da se gura, ali ako bi došlo do takvog dogovora Srbija bi ponudila najbolje uslove.
„Garantovali bismo bezbednost svima, i formalnim domaćinima i gostima. Srbija je uvek bila dobar domaćin“, zaključio je Vučić.
UEFA je ranije u toku dana premestila finale Lige šampiona iz Sankt Peterburga u Pariz, dok je Evroliga saopštila da će ruski klubovi domaće utakmice morati da igraju na lokacijama van svojih teritorija.
Zbog toga se Srbija pokazala kao idealna destinacija, pošto jedina, uz Belorusiju, nije uvela sankcije Rusiji.
Igrali su u Rusiji, ali – neće Ruse u svom dvorištu?!
Nastavak pritiska na Rusiju – otkazana trka Formule 1
UEFA podlegla pritisku – Rusiji oduzeto finale Lige šampiona!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala