- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

U Crnoj Gori uhapšeni Amerikanci sa liste begunaca FBI

© Depositphotos.com / AndreyPopovČekić i lisice na stolu sudije
Čekić i lisice na stolu sudije - Sputnik Srbija, 1920, 24.02.2022
Pratite nas
Državljani Sjedinjenih Američkih Država 43-godišnji Ričard Ajvazjan, njegova tri godine mlađa supruga Marijeta Terabelijan i njegova snaja 42-godišnja Tamara Dađan uhapšeni su u dve odvojene akcije izvedene 22. i 23. februara na području Budve i Tivta.
Kako je saopšteno iz Uprave policije, njihovo hapšenje izvedeno je zahvaljujući kvalitetnoj i efikasnoj međunarodnoj saradnji sa FBI.
Trio koji se nalazio na listi traženih lica FBI, a za kojim je poternicu raspisao NCB Interpol Vašington, tražen je zbog zločinačkog udruživanja s ciljem izvršenja bankarske prevare i pronevere, 11 pronevera, osam bankarskih prevara, krađe identiteta i zločinačkog udruživanje sa ciljem pranja novca, prenose Novosti.
„Veruje se da su od marta do oktobra 2020. godine planirali da prevare Upravu za mala preduzeća, američku vladinu agenciju i finansijske institucije, preko sredstava koja su bila namenjena za fizička lica i kompanije pogođene pandemijom kovida 19. Oni su koristeći lažne i ukradene identitete podnosili lažne prijave za kredit Upravi za mala preduzeća i finansijskim institucijama i tom prilikom su oštetili budžet Sjedinjenih Američkih Država, a sebi pribavili imovinsku korist od preko 16 miliona dolara“, saopšteno je iz Uprave policije.
Dodaje se da je prilikom hapšenja kod njih pronađeno više falsifikovanih pasoša sa drugim identitetima koje su koristili prilikom skrivanja.
„Oni će biti privedeni Sudiji za istragu Višeg suda u Podgorici na dalju nadležnost, a sledi dalja komunikacija pravosudnih organa Sjedinjenih Američkih Država i Crne Gore“, dodaje se u saopštenju.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala