- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruski patrijarh: Strane u konfliktu da učine sve da se izbegnu civilne žrtve u Ukrajini

© Sputnik / Sergeй Pяtakov / Uđi u bazu fotografijaPatrijarh moskovski i cele Rusije Kiril služi božićnu liturgiju u Hramu Hrista Spasitelja
Patrijarh moskovski i cele Rusije Kiril služi božićnu liturgiju u Hramu Hrista Spasitelja - Sputnik Srbija, 1920, 24.02.2022
Pratite nas
Patrijarh Moskovski i čitave Rusije Kiril obratio se vernicima povodom početka specijalne operacije u Ukrajini. On je pozvao sve strane u konfliktu da učine sve što je u njihovoj moći da se izbegnu civilne žrtve.
„Kao patrijarh čitave Rusije i poglavar crkve čija se pastva nalazi u Rusiji, Ukrajini i u drugim zemljama, duboko saosećam sa svima koje je pogodila nesreća. Pozivam sve strane konflikta da daju sve od sebe da se izbegnu civilne žrtve“, navodi se u obraćanju..
Takođe je pozvao čitavu RPC na snažnu molitvu za što skorije uspostavljanje mira.
Podsetimo, predsednik Rusije Vladimir Putin noćas je u specijalnom obraćanju građanima Rusije saopštio da je doneo odluku o pokretanju specijalne vojne operacije u Donbasu. Šef države istakao je da planovi Rusije ne uključuju okupaciju Ukrajine.
Više o aktuelnoj situaciji u Ukrajini pogledajte u Sputnjikovoj specijalnoj emisiji posvećenoj ovoj temi, u kojoj govori glavna i odgovorna urednica srpske redakcije Sputnjik Ljubinka Milinčić:
O novonastaloj situaciji u Ukrajini možete saznati više u Sputnjikovoj specijalnoj emisiji:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala