- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Lukašenko: Zapad ima plan da iza leđa udari na Rusiju – Minsk spremio odgovor

© Sputnik / Alekseй Nikolьskiй / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko
Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko - Sputnik Srbija, 1920, 24.02.2022
Pratite nas
Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko izjavio je da je Zapad napravio plan kako da iz Poljske i Litvanije udari iza leđa na Rusiju nakon početka sukoba sa Ukrajinom, istakavši da je Minsk razradio odgovor na to.
Prema rečima beloruskog lidera, već je dobio „prve informacije o tome da se u Poljskoj, Litvaniji formiraju grupacije da, kada počne sukob sa Ukrajinom, napadnu, prođu kroz Belorusiju vazdušnim i kopnenim putem i udare iza leđa na rusku grupu“.

„Tada sam ih upozorio – mi nećemo biti izdajnici i nećemo vam dozvoliti da pucate u leđa ruskog naroda“, rekao je beloruski lider.

„Ukrajina je želela sukob“

Lukašenko je izjavio da je Ukrajina želela sukob sa Rusijom, da ništa nije uradila da ga spreči, nego da je stalno pogoršavala situaciju.

„Sve te činjenice koje su skrivene od medije govore o tome da su oni (Ukrajina) verovatno hteli taj sukob. Ništa nisu uradili kako bi ga sprečili. Stalno su pogoršavali i pogoršavali. Čak i nakon priznanja nezavisnosti tih republika (DNR i LNR)“, ocenio je Lukašenko.

Takođe je saopštio da je Ukrajina ranije pojačala zaštitu granice sa Belorusijom, ali da uoči specijalne operacije Rusije nije bilo graničara na ukrajinskoj strani, istakavši da su se „razbežali“.
Aleksandar Lukašenko - Sputnik Srbija, 1920, 24.02.2022
RUSIJA
Lukašenko: Ne sme se dopustiti krvoproliće, može se sprečiti sveobuhvatni rat u Ukrajini
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala