- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Lavrov: Rusija će uvek biti spremna za dijalog

© AP Photo / Shamil ZhumatovMinistar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov
Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov - Sputnik Srbija, 1920, 24.02.2022
Pratite nas
Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov izjavio je danastokom razgovora s pakistanskim kolegom, da se nada da i dalje postoji šansa da se svet vrati međunarodnom pravu i međunarodnim obavezama.
„Nažalost, naši zapadni prijatelji ne poštuju međunarodno pravo, pokušavajući da ga razore i da promovišu ono što nazivaju 'poretkom, zasnovanim na pravilima“, rekao je Sergej Lavrov, a prenosi Ministarstvo inostranih poslova Rusije.
„Kao što ste već mogli da čujete, predsednik Rusije Vladimir Putin je jutros detaljno govorio o dejstvima NATO-a i objavi da se sada ne ograničavaju na teritorije država-članica alijanse, nego da njihove pretenzije imaju mnogo veće razmere. Oni su 'odgovorni za svetsku bezbednost'. To kako oni razvijaju takozvane strategije u Indo-pacifičkom regionu –definitivno svedoči o tome da imaju 'apetit' prema celoj planeti“, rekao je ruski ministar.
Lavrov je dodao da su obavljeni napeti i detaljni razgovori s američkim kolegama i s drugim članicama NATO-a.
„Pošto preduzimamo mere koje je predsednik objavio radi zaštite bezbednosti zemlje i ruskog naroda, mi ćemo definitivno uvek biti spremni za dijalog koji će nas vratiti pravdi i principima Povelje UN“, rekao je Lavrov.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala