- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Kremlj: Ciljevi specijalne operacije moraju biti ispunjeni

© Sputnik / Evgeniя NovoženinaMoskva, Kremlj
Moskva, Kremlj - Sputnik Srbija, 1920, 24.02.2022
Pratite nas
Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je da ciljevi specijalne operacije Rusije po pitanju demilitarizacije Ukrajine moraju biti ispunjeni budući da oni predstavljaju pretnju za ruski narod.
Kako je rekao, rok za izvršenje specijalne operacije Rusije će opredeliti ruski predsednik Vladimir Putin u skladu sa rezultatima i ostvarenim ciljevima.
„Cilj je denacifikacija Ukrajine, a idealni scenario bi bi kada bi se Ukrajina očistila od nacista“, naveo je.
Takođe je rekao i da je termin „okupacija“, kada je reč o ovoj operaciji, koristiti apsolutno neprihvatljivo.
Govoreći o perspektivi potpunog uništenja ukrajinske armije Peskov je rekao da je cilj da se „neutrališe vojni potencijal Kijeva“.
Takođe se osvrnuo i na pitanje eventualne smene režima u Kijevu rekavši da je to isključivo pitanje koje treba da rešava ukrajinski narod.
Peskov je takođe rekao i da se Kremlj negativno odnosi prema sankcijama Zapada koje su uvedene protiv Vladimira Putina i ruskih ministara.
Rusiju je nemoguće zatvoriti gvozdenom zavesom, problemi mogu biti sa mnogim zemljama, iako su ti problemi postojali i ranije“, kazao je on.
Komentarišući susret ukrajinskog i ruskog predsednika Peskov je rekao da takva mogućnost nije isključena ukoliko je Kijev spreman da razgovara o zabrinutostima Moskve u sferi bezbednosti.
Više o aktuelnoj situaciji u Ukrajini pogledajte u Sputnjikovoj specijalnoj emisiji posvećenoj ovoj temi, u kojoj govori glavna i odgovorna urednica srpske redakcije Sputnjika Ljubinka Milinčić:
Specijalna Sputnjikova emisija o krizi u Donbasu:
Eksplozija u Lugansku - Sputnik Srbija, 1920, 27.02.2022
RUSIJA
Određene ruske banke biće isključene iz SVIFT-a, gori skladište nafte kod Kijeva /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala