Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Haradinaj predstavio nacrt „konačnog sporazuma“ sa Srbijom

© AP Photo / Michaeld CorderRamuš Haradinaj
Ramuš Haradinaj - Sputnik Srbija, 1920, 24.02.2022
Pratite nas
Lider Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj uputiće danas Skupštini tzv. Kosova nacrt „konačnog sporazuma Kosova i Srbije“, javlja „Kossev“.
On je u saopštenju naveo da je tzv. Kosovo posvećeno postizanju Sveobuhvatnog sporazuma ‘Veliko rešenje’ (Big-Fix) koji će da se, između ostalog, bavi priznavanjem državljanstva i nemešanjem u unutrašnje i međunarodne poslove.
„Republika Kosovo je posvećena da se sporazum mora postići u skladu sa idejom postizanja velikog rešenja na međunarodnom samitu organizovanom pod pokroviteljstvom predsednika Bajdena, predstavnika EU i Ujedinjenog Kraljevstva“, stoji u saopštenju.
Kako dalje piše, budući sporazum mora da bude u skladu sa tri osnovna principa: suverenitet, teritorijalni integritet i ustavnost, a „Veliko rešenje“ treba da obezbedi konačni sporazum i otvori put za tekući dijalog između strana o svim otvorenim pitanjima posle postizanja konačnog sporazuma.
„Nakon ‘Sporazuma’ treba da se nastavi dijalog o drugim otvorenim pitanjima uz garancije SAD, EU (posebno zemalja kvinte) i Ujedinjenog Kraljevstva“, navodi se u saopštenju.
Njegova stranka zatražila je sednicu parlamenta za petak 25. februar, posvećenu dijalogu sa Beogradom i „konačnom sveobuhvatnom sporazumu sa Srbijom“, prenosi „Kossev“.
Kirjakis Micotakis - Sputnik Srbija, 1920, 19.02.2022
SRBIJA
Priština opet zatražila od Grčke da prizna Kosovo
Priština, zastave tzv. Kosova i SAD - Sputnik Srbija, 1920, 16.02.2022
SRBIJA
Umesto države, Kosovo postalo moderna kolonija Amerike za njene potrebe na Balkanu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala