- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Velika akcija policije u Nemačkoj: Objavljen snimak hapšenja državljana BiH zbog krađe vozila

© AP Photo / Michael ProbstNemački policajci
Nemački policajci - Sputnik Srbija, 1920, 23.02.2022
Pratite nas
U velikoj policijskoj akciji, u Nemačkoj uhapšene su tri osobe osumnjičene za krađu vozila vrednih 1,5 miliona evra. Evropol je saopštio da je ovom akcijom rasformirana banda kradljivaca automobila koju su činili državljani Bosne i Hercegovine.
Kako se navodi, u pitanju je bila zajednička akcija nemačkog policijskog inspektorata, nemačke policije u Dortmundu, austrijske kancelarije kriminalističke policije i Ministarstva unutrašnjih poslova BiH Kantona Sarajevo, a pod koordinacijom Evropola.
U Dortmundu su pretražena četiri objekta, a kao rezultat toga troje osumnjičenih uhapšeno je u Dortmundu i okolini tog grada.
Državljani BiH, koji su činili ovu kriminalnu organizaciju, ilegalno su boravili u Nemačkoj i vršili krivična dela u saveznim državama Donja Saksonija, Severna Rajna-Vestfalija i Hesen.
Oni se sumnjiče da su noću ulazili u stambene objekte kako bi krali ključeve skupocenih vozila kojim bi se potom odvezli.
Istraga je sprovedena u okviru Evropske Multidisciplinarne platforme protiv kriminalnih pretnji (EMPACT), a uz podršku projekta Suzbijanja ozbiljnog kriminala na Zapadnom Balkanu IPA 2019, koji finansira EU, preneo je Tanjug.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala