- Sputnik Srbija, 1920, 19.07.2021
Podkast
Sputnjik vam predstavlja svoju audio i video produkciju. Autorske emisije, ekskluzivni intervjui, analize gorućih pitanja, reportaže…

Kako su zapadne laži dovele svet na ivicu sukoba | Svet sa Sputnjikom

© Sputnik / Stringer / Uđi u bazu fotografijaUkrajinski dron
Ukrajinski dron - Sputnik Srbija, 1920, 23.02.2022
Pratite nas
Da li je novinarstvo kakvo poznajemo umrlo u najnovijoj krizi između Rusije i Zapada i postoji li granica između medija i propagande, neka su od pitanja koja su u fokusu emisije „Svet sa Sputnjikom“.
Ako bi se pitali zapadni mediji, Rusija je odavno i više puta izvršila invaziju na Ukrajinu, namerava da stigne do Kijeva a onda krene i na pribaltičke zemlje i, ko zna, tera sve do Berlina i Pariza. Drsko vežbajući na sopstvenoj teritoriji, ruska vojska zlokobno se približava granicama NATO, a usput priprema provokacije u Donbasu, valjda tako što će napasti one koje bi da zaštiti.
Da li je novinarstvo kakvo poznajemo umrlo u najnovijoj krizi između Rusije i Zapada? Ili još devedesetih na Balkanu? Kako izgleda ukrajinsko pitanje gledano kroz zapadnu, a kako viđeno kroz rusku prizmu? Kuda ide era „postistine“ u kojoj više niko nije obavezan da izveštava istinito? Postoji li granica između medija i propagande? Ko vuče konce novog dezinformativnog poretka?
Ovo su neka od pitanja na koja ćemo odgovore potražiti u emisiji "Svet sa Sputnjikom" čiji su gosti , sociolog prof dr Slobodan Reljić, dr Mina Zirojević iz Instituta za uporedno pravo i novinar, dugogodišnji dopisnik "Večernjih novosti" iz Moskve Branko Vlahović.
Kako su zapadne laži dovele svet na ivicu sukoba | Svet sa Sputnjikom
Emisija „Svet sa Sputnjikom“ bavi se gorućim temama iz širokog spektra društvenog i političkog života. Vodi je Tanja Trikić, a zajednički je realizuju Sputnjik i Radio Novosti. Emituje se sredom od 17.00.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala