- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Severni tok 2 nije zaustavljen, odložena je njegova sertifikacija

© Press-služba Eugal / Uđi u bazu fotografijaIzgradnja gasovoda "Severni tok 2"
Izgradnja gasovoda Severni tok 2 - Sputnik Srbija, 1920, 23.02.2022
Pratite nas
Severni tok 2 nije u potpunosti zaustavljen, nego je odložena njegova sertifikacija, izjavio je Mihael Harms, izvršni direktor Istočnog komiteta nemačke privrede, udruženja koje objedinjuje nemačke privrednike u Istočnoj Evropi i na postsovjetskom prostoru.
„Verujem da je nemačka vlada postupila veoma mudro... nije dugo čekala da Amerikanci uvedu takozvane sekundarne sankcije, jer bi nam to bilo još teže. I drugo, ovo nije konačno zatvaranje gasovoda, ovo je odlaganje procesa sertifikacije“, rekao je Harms za HR-Info.
Prema njegovim rečima, isključivanje Rusije iz međunarodnog međubankarskog sistema za prenos informacija i plaćanja SVIFT bio bi vrlo radikalan korak, zbog čega nemački biznis čini sve što može da se to ne dogodi.
„Nadamo se da politički razvoj situacije neće biti takav, iako bi sankcije protiv velikih ruskih banaka, o kojima se takođe stalno razgovaa, imale isti efekat“, rekao je Harms.
On je istakao da nemačka spoljna trogina „mora da se finansira, novčani tokovi se ne smeju zaustavljati, a akreditivi i garancije moraju biti izdati“.
„Sve ovo zahteva snažan finansijski sistem, pa bi takve finansijske sankcije bile poslednja mera kojoj bi trebalo pribegavati“, dodao je Harms.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala