Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

„Moj život je ovde“: Prva srpska povratnica u Prištinu preuzela ključeve svog stana /video/

© Foto : YouTube/Kosovo OnlineMarija Novaković u svom stanu u Prištini posle 23 godine
Marija Novaković u svom stanu u Prištini posle 23 godine - Sputnik Srbija, 1920, 23.02.2022
Pratite nas
Mariji Novaković i njenoj majci Slavici predati su ključevi njihovog stana u Prištini koji im je uzurpiran 1999. godine. Marija ističe da namerava da se vrati i živi u Prištini.
Sa suzama u očima, Marija Novaković je otvorila vrata i poljubila prag svog stana u Prištini nakon što su joj prethodno predati ključevi u Agenciji za verifikaciju imovine.
„Moj život je ovde, rođena sam u ovom stanu, udala se, rodila dvoje dece“, izjavila je Marija.
Kako je navela sada predstoji nova borba u Agenciji za imovinu za vraćanje i pomoćnog objekta od 16 kvadrata u sklopu stana.
„I dalje ću da se borim i neću da posustanem“, poručila je Marija.
Ona je zahvalila Kancelariji za Kosovo i Metohiju, Ministarstvu za zajednice i povratak, kao i Udruženju žena „Avenija“ i medijima.
Slavica Jeremić, Marijina majka, nije krila oduševljenje što je stan nakon više od 20 godina vraćen u ruke pravog vlasnika.
„Milo mi je što je moja Marija ostvarila jedan korak napred, a nadam se da će i dobiti posao da bi mogla ovde da živi“, kazala je Slavica.
Marija je navela da bi volela da joj se pridruže i deca tokom useljenja koje će biti kada bude oslobođeno još 16 kvadrata, i kada završi uređenje, preneo je portal Kosovo onlajn.
„Želim da sve sredim i da mi se omogući normalan život“, dodala je Marija.
Nada se i da će uskoro da bude vraćena na svoje staro radno mesto u vrtiću gde je radila do 1999. godine i očekuje da će je komšije Albanci primiti i prihvatiti.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala