- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Luksuzni automobili vredni 400 miliona dolara uništeni na zapaljenom brodu u Atlantiku /foto/

© AP Photo / Portuguese NavyPožar na teretnom brodu koji je prevozio luksuzne automobile
Požar na teretnom brodu koji je prevozio luksuzne automobile - Sputnik Srbija, 1920, 23.02.2022
Pratite nas
U požaru, koji je prošle nedelje izbio na teretnom brodu „Felisiti ejs“ u severnom delu Atlantika uništeni su automobili čija je vrednost procenjena na više od 400 miliona dolara.
„Felisiti ejs“ je prevozio više od 4.000 vozila nemačkog proizvođača „Folksvagen“, a među njima su bili i luksuzni primerci „lamborginija“, „bentlija“ i „poršea“.
Ukupna vrednost tovara na brodu, koji je iz Nemačke prevozio automobile do Roud Ajlenda u Americi, iznosila je 438 miliona dolara, od čega su vozila vredela 401 milion.
Nemački mediji preneli su interne imejlove iz američke podružnice „Folksvagena“ u kojima se navodi da je na brodu bilo 3.965 „folksvagena“, „poršea“, „audija“, „lamborginija“, „bentlija“.
„Porše“ je zvanično potvrdio da se 1.100 vozila te kompanije nalazilo na brodu. Kompanija za procenu rizika „Rasel grup“ procenila je štetu samo od vozila brenda „folksvagen“ na najmanje 155 miliona dolara.
„Ove brojke pokazalo su još jednom koliko rizični mogu da budu globalni lanci snabdevanja. Incident dolazi u najgorem trenutku za proizvođače automobila koji su usred krize snabdevanja poluprovodnicima i ovakav incident samo će doprineti kašnjenju isporuka“, istakao je Suki Basi, jedan od direktora u „Rasel grupi“, preneo je RTS.
Podsetimo, skoro 200 metara dugačak transportni brod „Felisiti ejs“ zapalio se kod obale Azurskih ostrva prošle nedelje, a portugalska mornarica uspela je da bezbedno evakuiše svih 22 člana posade.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala