- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Lider DNR: Zelenskog bi mogli da podstaknu na ofanzivu

© Sputnik / Ilья Pitalev / Uđi u bazu fotografijaLider DNR Denis Pušilinй
Lider DNR Denis Pušilinй - Sputnik Srbija, 1920, 23.02.2022
Pratite nas
Lider DNR Denis Pušilin upozorio je da bi predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski mogao biti podstaknut na ofanzivu na Donbas, što bi situaciju u toj oblasti dovelo do eskalacije.
„Jedno je ofanziva u punim razmerama, a drugo - kada bi Zelenski mogao da se odluči da izda takvo naređenje. Odnosno, vidimo da je sve za to spremno. Njega bi mogli da podstaknu na to. Neko može da krene u ofanzivu, neko može da krene u suprotnom pravcu, u pozadinu, s oružjem u rukama. Zbog toga mi situacija mogla da eksalira i sada je problem u tome kako je razumeti, kako je uvesti u zakonske okvire“, rekao je Pušilin.
On smatra da Kijev nije protiv dijaloga s DNR, ali da to ne može da ostvari zbog pritiska radikalnih struja.
Prema njegovim rečima, Ukrajina je dužna da dobrovoljno povuče snage s linije razgraničenja i da odatle ukloni oružje.
„Sada se postavlja pitanje šta da se radi s gomilanjem tehnike, ljudstva, naoružanja koje se nalazi s druge strane linije razgraničenja, na kojoj su oružane formacije Ukrajine. Šta sa tim činiti? Da li da odu dobrovoljno? Najbolja je varijanta da odu dobrovoljno, da iznesu oružje“, rekao je Pušilin za Jutjub kanal „Solovjov.Lajv“.

Bajden sankcijama praktično priznao DNR i LNR

Pušilin je istakao da je predsednik SAD Džo Bajden praktično je priznao DNR i LNR kao republike neposredno im uvodeći sankcije.
„Kada je reč o datim potezima Bajdena, odnosno prve izjave i početne politike sankcija SAD posle priznanja, Bajden nas je posredno priznao kao subjekte, jer je kontretno protiv narodnih republika Donjecka i Luganska uveo sankcije“, rekao je Pušilin.
Američki predsednik je ranije ukazom zabranio američkim fizičkim i pravnim licima da investiraju u DNR i LNR i da trguju s njima.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala