- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Kijev: „Rat velikih razmera“ u Ukrajini bio bi krah svetskog sistema bezbednosti

© AFP 2023 / VALENTYN OGIRENKOMinistar spoljnih poslova Ukrajine Dmitrij Kuleba
Ministar spoljnih poslova Ukrajine Dmitrij Kuleba - Sputnik Srbija, 1920, 23.02.2022
Pratite nas
Ukrajinski ministar spoljnih poslova Dmitrij Kuleba rekao je za govornicom u Ujedinjenim nacijama (UN) da bi „rat velikih razmera“ u Ukrajini bio kraj svetskog poretka i da bi označio propast međunarodnog sistema bezbednosti.
„Početak rata velikih razmera u Ukrajini biće kraj svetskog poretka kakav poznajemo. Ako Rusija sada ne dobije oštar, brz i odlučan odgovor, to će značiti potpuni krah međunarodnog bezbednosnog sistema i međunarodnih institucija odgovornih za njegovo održavanje“, rekao je Kuleba na sastanku Generalne skupštine UN o ukrajinskoj krizi.
On je naglasio da da Kijev ne vodi i ne planira da pokreće vojne operacije u Donbasu.
„Odlučno negiramo sve ruske insinuacije o ofansivnim ukrajinskim operacijama u Donbasu. Mi ne preduzimamo i ne planiramo takva dejstva“, rekao je Kuleba i naglasio da se Kijev zalaže za političko rešavanje krize.
Ranije je stalni predstavnik Rusije pri UN Vasilij Nebenzja rekao da se Kijev, pod Zelenskim, vratio militantnoj retorici i učinio sve da uništi sporazume iz Minska o Donbasu.
Nebenzja je dodao da je važno usredsrediti se na to kako izbeći rat i naterati Ukrajinu da prestane sa granatiranjem LNR i DNR.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala