- Sputnik Srbija, 1920, 24.01.2022
KULTURA
Rubrika koja prati kulturne fenomene i događaje, stvaraoce i ličnosti koji svojim delom kreiraju savremenu kulturnu scenu u zemlji i u svetu.

Jedno od najstarijih ruskih pozorišta gostuje u Beogradu: „Lude pare“ Ostrovskog na sceni BDP-a

© Foto : BDP PromoLude pare
Lude pare - Sputnik Srbija, 1920, 23.02.2022
Pratite nas
Komedija „Lude pare“ po delu Aleksandra Ostrovskog, u režiji Aleksandra Kuzina, predstaviće se publici Beogradskog dramskog pozorišta 28. februara.
Predstavu u pet činova po tekstu Aleksandra Ostrovskog na scenu državnog pozorišta mladih „Aleksandra Brjanceva“ postavio je čuveni reditelj Aleksandar Kuzin. Reč je o jednom od najstarijih pozorišta u Rusiji čiji repertoar sadrži više od pedeset predstava za decu, omladinu i odrasle koje obrađuju i tradicionalna, ali i eksperimentalna čitanja klasičinih i savremenih ruskih komada.
Komad „Lude pare“ priča je o veleposedniku Savi Vasiljevu koji je došao u Moskvu iz provincije, ali se, na svoju nesreću, zaljubljuje u moskovsku lepoticu koju zanima samo sopstvena udobnost...
Ovaj teatar, koji će se predstaviti beogradskog publici na sceni „Olivera i Rade Marković“, između ostalog je inicijator je i organizator velikih međunarodnih projekata, kao što su „Duga“ i najveće takmičenje dečjeg stvaralaštva u severozapadnom regionu –,,Festival Brjancev". Oba projekta su osvojila prestižne nagrade: „Duga“ – dobitnik Nagrade Vlade Ruske Federacije u oblasti kulture, „Festival Brjancev“ – dobitnik Nagrade Vlade Sankt Peterburga u oblasti kulture i umetnost.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala