- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Ćurković: Popović neće primiti gol /video/

© Foto : FK PartizanMiloš Vazura i Ivan Ćurković
Miloš Vazura i Ivan Ćurković - Sputnik Srbija, 1920, 23.02.2022
Pratite nas
Ivan Ćurković, jedan od najboljih jugoslovenskih golmana svih vremena i legenda Partizana, poželeo je sreću igračima crno-belih pred revanš meč šesnaestine finala Lige konferencija protiv Sparte iz Praga.
Ćurković je 1966. godine bio akter legendarnih duela Partizana i Sparte posle kog su crno-beli krenuli u pohod ka finalu Kupa šampiona.
„Treba reći da je tada Sparta bila izuzetno dobar i poznat klub, veoma snažan i dobar klub. Oni su imali reference za to o čemu govorim. Sve istočne zemlje su tada imale veliku zimsku pauzu i onda smo mi tada išli u Južnu Ameriku i tamo su bili vrlo značajni i jaki turniri u fudbalu gde smo mi igrali, a igrala je i Sparta i vrlo često su bili prvi. Tu su bili prvaci Južne Amerike, ti veliki klubovi, ali i evropski iz istočnih zemalja i to je bila najveća referenca Sparte u to vreme. Oni su pobeđivali tamo i bili su izuzetno dobri i mi smo znali da su oni veoma dobri kada su išli na tu prvu utakmicu, mislim da je to bio mart negde '66. godine“, prisetio se Ćurković.
Revanš u Humskoj je, naravno, nešto posebno.
„Ne treba nikada potceniti protivnika što je mislim bio slučaj sa Spartom, jer ima taj rezultat od 4:1 i pobedu, što je davalo samopouzdanje koje je bilo malo i preterano, tako da su oni došli ovde sigurni da će proći dalje. Mi smo pokušali, nije to bila nikakva specijalna priprema za tu utakmicu, nego nam je jednostavno krenulo, jedan od naših legendi Hasanagić je dao tri gola, a čak je i tamo dao prvi gol, tako da vraćam se na ovo što nas čeka sutra... Ne treba potceniti protivnika, taj rezultat je sjajan koji smo napravili u Pragu, ali moramo voditi računa da budemo ozbiljni, da priđemo apsolutno toj utakmici kako treba, ja tu naravno imam poverenja i u fudbalere, ali najviše u Stanojevića koji će ih sigurno pripremiti. I ovo što sam rekao malopre, treba da znamo da se još nismo kvalifikovali, treba pobediti Spartu i ovde, tako da bi to bio kompletan doživljaj“.
Ćurković je ocenio i golmanski dvojac Partizana – Aleksandra Popovića i Nemanju Stevanovića.
„Naši mladi golmani su sjajni, ne mogu da tražim greške, oni ih i ne prave, to je veoma važno za samopouzdanje i očigledno je da se oni dobro pripremaju. I jedan i drugi su izuzetni. Mladi Popović kao po običaju neće primiti gol, imam poverenje u njega i u tim, tako da verujem da ćemo dobro i uspešno završiti ovaj ciklus i ovu utakmicu kvalifikacija“.
Legendarni golman je uputio poseban poziv navijačima.
„Poziv navijačima, naravno, oni su nam onaj faktor koji je ponekad vrlo presudan. Videli smo poslednji put, došli su u velikom broju protiv Radničkog iz Kragujevca, pa se nadam se će i ovoga puta biti stadion ispunjen. Mislim da će biti jedan lep spektakl, dobra utakmica i kvalifikacija Partizana za dalje uspehe“, istakao je Ćurković.
Mustafa Hasanagić - Sputnik Srbija, 1920, 23.02.2022
SPORT
Legenda ima važnu poruku: Zaboravite na 1:0!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala