- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Zelenski poručio Ukrajincima: Nemate razloga za besanu noć /video/

© Sputnik / Stringer / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Ukrajine Vladimir Zelenski
Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski  - Sputnik Srbija, 1920, 22.02.2022
Pratite nas
„Nemate razloga za besanu noć“, ovim rečima se predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski obratio građanima povodom situacije u zemlji.
On je u video-obraćanju koje je objavio na Instagram profilu rekao i da su granice zemlje pouzdano zaštićene i da partneri podržavaju Ukrajinu.
Predsednik Ukrajine rekao je i da odluka Rusije o priznanju nezavisnosti samoproglašenih republika Donbasa znači narušavanje suvereniteta i celovitosti Ukrajine i jednostrano napuštanje Minskih sporazuma.
„Najnoviji potezi Rusije za Ukrajinu nedvosmisleno znače narušavanje suvereniteta i teritorijalne celovitosti naše zemlje. Sva odgovornost za posledice u vezi sa pomenutim odlukama je na političkom rukovodstvu Rusije“, rekao je on u obraćanju naciji.
Zelenski je istakao da je Kijev inicirao vanredni sastanak „normandijske četvorke“ (Rusija, Ukrajina, Francuska, Nemačka).

„Kijev je privržen političko-diplomatskom rešavanju problema i neće podleći provokacijama, ali zadržava pravo na individualnu i kolektivnu odbranu“, rekao je ukrajinski predsednik.

On je rekao i da ruske vlasti ovim odlukama legalizuju svoje snage koje se "ionako od 2014. nalaze u Donbasu".
Nikome ništa nismo dužni i nikome ništa nećemo predati, rekao je on i dodao da su granice zemlje pouzdano zaštićene i da partneri podržavaju Ukrajinu.
Predsednik Rusije Vladimir Putin potpisuje ukaz o priznavanju nezavisnosti DNR i LNR - Sputnik Srbija, 1920, 21.02.2022
RUSIJA
Putin potpisao ukaz o priznanju LNR i DNR /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala