Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Veliki krst reda Svetog Šarla za Vučića u Monaku /video/

© Foto : Instagram/budućnostsrbijeAleksandar Vučić i knez Albert od Monaka
Aleksandar  Vučić i knez Albert od Monaka - Sputnik Srbija, 1920, 22.02.2022
Pratite nas
Knez Albert II od Monaka uručio je predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću najviše odlikovanje ove kneževine, Veliki krst reda Svetog Šarla.
„Ovaj orden je samo još jedan dokaz poštovanja prema našoj Srbiji i to je ono što njoj na ponos ostaje“ , objavio je Vučić na svom profilu na „Instagramu“.
Vučić, koji boravi u poseti Monaku, objavio je danas da je srećan i polaskan što ima priliku da razgovara sa knezom Albertom Drugim od Monaka.
„Srećan sam i polaskan što, kao predsednik Republike Srbije, imam priliku da razgovaram sa knezom Albertom II od Monaka“, naveo je Vučić na svom „Instagram“ nalogu, uz fotografije sa knezom Albertom Drugim od Monaka.
Knez Albert II od Monaka priredio je svečani ručak u čast predsednika Srbije.
„Uzajamna opredeljenost ka osnaživanju naših odnosa i daljem razvoju saradnje u svim oblastima je velika. Uveren sam da će razgovori koje smo vodili biti snažan impuls daljem unapređenju odnosa naše dve zemlje“ , napisao je Vučić na „Instagramu“.
Predsednik Srbije je knezu Albertu poklonio srpska vina i rakiju, monografiju Srbije i zlatovez sa duborezom, ručni rad Marije Jovanović.
Do sada su Velikim krstom reda Svetog Šarla odlikovani ruski predsednik Vladimir Putin, bivši francuski predsednici Nikola Sarkozi i Fransoa Oland i bivši generalni sekretar UN Ban Ki-Mun.
Veliki krst reda Svetog Šarla je najviše priznanje koje se dodeljuje u Monaku.
Vučić je započeo danas svoju zvaničnu posetu Monaku, a knez Albert II priredio mu je svečani doček ispred Kneževske palate.
Uz postrojenu Gardu i himne dve zemlje, knez Albert srdačno je dočekao predsednika Vučića, a na Kneževskoj palati se, zbog ove posete, uz zastavu Monaka vijorila i zastava Srbije.
Nakod toga, usledio je bilateralni susret kneza Alberta i predsednika Vučića, koji će zatim prisustvovati i potpisivanju Okvirnog sporazuma o saradnji između Srbije i Monaka.
Sa predsednikom Srbije u poseti Monaku je i ministar spoljnih poslova Nikola Selaković.
Svečanom dočeku predsednika prisustvovao je i počasni konzul Srbije u Monaku Goran Đoković.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala