- Sputnik Srbija, 1920, 24.01.2022
KULTURA
Rubrika koja prati kulturne fenomene i događaje, stvaraoce i ličnosti koji svojim delom kreiraju savremenu kulturnu scenu u zemlji i u svetu.

U potrazi za Konstantinovim blagom: Premijera trilera „Ključ“, srpski odgovor na „Da Vinčijev kod“

© Foto : PromoKljuč
Ključ - Sputnik Srbija, 1920, 22.02.2022
Pratite nas
Najnoviji domaći film „Ključ“ reditelja Marka Sopića u kojem je poslednju ulogu ostvario Boris Komnenić donosi intrigantnu temu borbe za veoma vrednu vizantijsku relikviju - Konstantinovo blago, zaostavštinu Despota Stefana.
Reč je o akcionom trileru koji je srpski odgovor na čuveni „Da Vinčijev kod“ Dena Brauna i kasniju filmsku trilogiju reditelja Rona Hauarda.
U centar borbe za sveto istorijsko blago za kojim traga katolička crkva, iznenada stupa Vera, profesorka istorije umetnosti na Filozofskom fakultetu u Beogradu čiji se život menja iz korena.
Scenario potpisuju Bojana Đoković i Miladin Ševarlić, a u ekipi filma su direktor fotografije Aleksandar Jakonić, kompozitor Nikola Burovac, producent Milenije Perišić. Izvršnu produkciju potpisuje kuća „Film Star“.
Glavne uloge u filmu tumače Sonja Kolačarić, Radivoje Bukvić i Branimir Popović, a jednu od poslednjih uloga u „Ključu“ je ostvario nedavno preminuli glumac Boris Komnenić.
© Foto : PromoKljuč
Ključ - Sputnik Srbija, 1920, 22.02.2022
Film je sniman tokom 2019. godine i od 24. februara kreće u redovnu bioskopsku distribuciju širom zemlje.
Glumica Sonja Kolačarić koja tumači glavnu junakinju Veru u ovoj filmskoj priči nada se da će „Ključ“ izazvati veliku pažnju u bioskopima.
„Trudim se da mi uloge u karijeri budu veoma različite, i onda kada mi reditelji ponude nešto sasvim novo, kao što je uloga Vere, pristupam tim projektima veoma raspoloženo. Volim transformacije u glumi, uvek su izazov“, kaže glumica koja se osvrnula i na saradnju sa Radivojem Rašom Bukvićem, sa kojim je bila na glumačkoj klasi.
„Kao kolege sa klase jako smo bliski, sazrevali smo i stasavali zajedno. Na ovom projektu veoma dobro smo sarađivali, maštali smo, tragali za rešenjima“, navodi Kolačarić.
© Foto : PromoKljuč
Ključ - Sputnik Srbija, 1920, 22.02.2022
Ona je među retkim glumicama u „Ključu“, jer je ovo prevashodno muška priča.
„Tokom karijere sam navikla da igram više sa muškarcima. Razlog je jednostavan, za njih ima više napisanih uloga, oduvek je tako. Ipak, drago mi je bilo da sam makar na kratko imala priliku da radim sa koleginicama kao što su Isidora Građanin i Milica Stefanović“, napominje Sonja.
Njena partnerka u „Ključu“ je i pevačica Tijanu Sretković iz pop rok benda „Neverne bebe“.
Jedan od protagonista je i američki glumac Džek Dimić koji igra sveštenika ispod čije maske se krije jedan od vođa tajnih društava. Dimić je pohvalio celu ekipu na čelu sa rediteljem, njihovu spremnost da na najbolji način odgovore izazovima ovako kompleksnog projekta.
„Neverovatno je kako su radili ovaj film, kao da imaju holivudski budžet. Pravo čudo“, ističe Dimić.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala