- Sputnik Srbija, 1920, 19.07.2021
Podkast
Sputnjik vam predstavlja svoju audio i video produkciju. Autorske emisije, ekskluzivni intervjui, analize gorućih pitanja, reportaže…

Može li papirni novac da opstane u novoj finansijskoj arhitekturi | Tehnogram

© Depositphotos.com / ScharfsinnČovek drži telefon sa prikazivanjem kursa bitkoina
Čovek drži telefon sa prikazivanjem kursa bitkoina - Sputnik Srbija, 1920, 22.02.2022
Pratite nas
Emisija „Tehnogram“ se ovog utorka bavi tržištem kriptovaluta. Gosti Marka Nikolića su direktor Centra za ekonomska istraživanja Nikola Korbar i Bogdan Vujović, pravnik u sferi informacionih tehnologija.
U prethodne dve godine, odnosno tokom perioda trajanja pandemije, objavljeni su podaci da je praktično 40 odsto od ukupne pređašnje dolarske novčane mase dodatno doštampano u samo 24 meseca.
Rast inflacije na globalnom nivou i masovno štampanje novca od strane centralnih banaka dovelo je u pitanje dugoročnu stabilnost fiat valuta.
Da li će se centralne banke odlučiti da naprave sopstvene virtuelne valute? Gde su u čitavoj krizi nalaze postojeće kriptovalute i njihovi decentralizovani sistemi? Šta su NFT-ovi, a šta tokeni i kako funkcioniše Metaverzum?
O ovim temama u emisiji "Tehnogram" govore Nikola Korbar - direktor centra za ekonomska istraživanja i Bogdan Vujović - pravni konsultant u sferi informacionih tehnologija
Može li papirni novac da opstane u novoj finansijskoj arhitekturi? | Tehnogram
Tehnogram“ je emisija portala i radija Sputnjik koju vodi Marko Nikolić. Teme se tiču novih tehnologija, inovacija u različitim oblastima i uspešnih biznis modela.
Emituje se svakog drugog utorka u 21.00.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala