- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Lavrov: Zapad na sve načine pokušava da izbaci Rusiju iz ravnoteže i podstiče konfrontaciju

© Sputnik / Alekseй Nikolьskiй / Uđi u bazu fotografijaMinistar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov
Ministar spoljnih  poslova Rusije Sergej Lavrov - Sputnik Srbija, 1920, 22.02.2022
Pratite nas
Zapad na sve moguće načine pokušava da izbaci Rusiju iz ravnoteže i podstiče konfrontaciju, rekao je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov.
„Naše zapadne kolege prave sve svoje retoričke 'eskapade' isključivo kako bi podstakli tu konfrontaciju. Oni ne pokušavaju da traže načine za snižavanje napetosti, koju oni sami stvaraju, nego se trude da na sve načine izbace Rusiju iz ravnoteže, da obuzdaju naš razvoj, kao što je rekao predsednik Rusije Vladimir Putin u jučerašnjem obraćanju ruskom narodu. To je žalosno“, rekao je Lavrov za TV „Rusija 1“.
Kako je istakao, Rusija je i dalje uvek otvorena za dijalog sa Zapadom, ali ga neće voditi ako žele da ponize Moskvu.

„Kao i do sada, uvek smo otvoreni za dijalog. Želimo da razumemo o čemu će se voditi taj dijalog. Ako je o tome da bi se Rusija ponizila, da se učini krivom za sve, onda o takvom razgovoru ne može biti govora“, istakao je ministar.

Prema njegovim rečima, ako su partneri čuli legalne brige Rusije koje je Moskva iznela u decembru 2021. godine u vezi problema pravno obavezujućih bezbednosnih garancija u Evropi, Rusija je spremna da nastavi taj dijalog pošteno, na ravnopravnoj osnovi.
Kako je dodao, dijalog treba da se gradi na osnovu ispunjenja svih obaveza koje su zemlje u prošlosti preuzele na sebe po pitanju osiguravanja jednake i nedeljive bezbednosti za sve u zajedničkom regionu.
Eksplozija u Lugansku - Sputnik Srbija, 1920, 24.02.2022
RUSIJA
Eksplozije odjekuju u Dnjepopertrovsku, Kijevu, Odesi, Harkovu, meta - vojna infrastruktura
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala