- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Kijev: Diplomatske odnose s Rusijom trebalo prekinuti još 2014. godine, ali i sad je pravi trenutak

© AP Photo / Geert Vanden WijngaertUkrajinski ministar spoljnih poslova Dmitrij Kuleba
Ukrajinski ministar spoljnih poslova Dmitrij Kuleba - Sputnik Srbija, 1920, 22.02.2022
Pratite nas
Diplomatski odnosi s Ruskom Federacijom trebalo je da budu prekinuti još 2014. godine, Kijev je analizirao posledice i smatra da je sada takva odluka u interesu Ukrajine, izjavio je u utorak ministar spoljnih poslova Dmitrij Kuleba.
„Mislim, i uvek sam tako mislio, da je to trebalo uraditi još 2014. godine, ali, nažalost, to tada nije usvojeno. Sada smo analizirali sve moguće posledice i scenarije razvoja događaja u slučaju da donesemo takvu odluku i zaključili da je ona blagovremena i promišljena, te da odgovara interesima Ukrajine“, rekao je Dmitrij Kuleba na konferenciji za novinare.
Prema njegovim rečima, opoziv otpravnika poslova iz Ruske Federacije znači da su odnosi Ruske Federacije i Ukrajine „potonuli ispod dna“.

Kijev traži još sankcija

Kuleba je zahvalio zapadnim partnerima na sankcijama protiv Rusije zbog odluke da prizna DNR i LNRi dodao da je potrebno uvesti i nove sankcije.
"Razgovaramo i o sankcijama. Ključna stvar koju partneri u ovom trenutku mogu da urade jeste da počnu da primenjuju sankcije protiv Ruske Federacije. Vidite da rad predsednika i diplomatije daje konkretne rezultate. Zaista je prošla faza u kojoj je dovoljno samo davati izjave podrške Ukrajini, treba doneti odluke.Bukvalno juče počele su da se pojavljuju prve odluke.Danas će ih biti više.Sankcijeprotiv Rusije će biti primenjene.Ovo je prvi talas sankcija ... Zvanično sam zahvalio kolegama... Ali potrebno je još više sankcija“, rekao je Kuleba na brifingu iz Vašingtona, koji je emitovan na TV kanalu „Ukrajina 24“.

Ukrajina traži oružje od Velike Britanije i SAD

Ukrajinski ministar spoljnih poslova je, takođe, rekao da je od Velike Britanije zatražio dodatno odbrambeno oružje i da namerava da istu molbu uputi i SAD.
"Jutros sam uputio pismo britanskom ministru spoljnih poslova sa zahtevom da se Ukrajini obezbedi dodatno odbrambeno oružje. Sa istim zahtevom danas ću se obratiti svojim sagovornicima u Sjedinjenim Državama", rekao je Kuleba.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala