- Sputnik Srbija, 1920, 24.01.2022
KULTURA
Rubrika koja prati kulturne fenomene i događaje, stvaraoce i ličnosti koji svojim delom kreiraju savremenu kulturnu scenu u zemlji i u svetu.

Izložba „Slika / sada“: Da li je slikarstvo izgubilo na snazi

© Foto : Slaviša SavićSlika / sada
Slika / sada - Sputnik Srbija, 1920, 22.02.2022
Pratite nas
Izložba Slikarske selekcije ULUS-a „Slika / sada“ u Umetničkom paviljonu Cvijeta Zuzorić predstavlja izbor iz najsavremenijih slikarskih praksi.
„Era u kojoj uveliko živimo, era post-humanizma i post-interneta, utiče na slikarsku praksu koja je ispresecana uticajima koji više nego ikada ranije dolaze iz sfere tehnologije. Ipak, to ne znači da je slikarstvo izgubilo na značaju i na snazi. Naprotiv, ono je upravo najbolji tehnološki vid prenosa i reflektovanja toga šta znači živeti u kulturi u kojoj je upravo slika postala njena osnovna valuta. Uzajamni odnos slike i objektivne stvarnosti, ukazuje na moguće pravce u kojima će se ovaj medij obnavljati i poetski ostvarivati“, navodi se u opisu izložbe.
„Slika / sada“ otuda ne predstavlja revijalni presek srpskog savremenog slikarstva, već striktan i promišljen izbor najsavremenijih slikarskih praksi.
Izložba se održava od 24. februara do 17. marta 2022. godine u Umetničkom paviljonu „Cvijeta Zuzorić“, a svečano otvaranje izložbe je u četvtak 24. februara u 19 časova.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala