- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Generalni sekretar NATO-a: Nije kasno za političko rešenje

© Sputnik / Stringer / Uđi u bazu fotografijaJens Stoltenberg
Jens Stoltenberg - Sputnik Srbija, 1920, 22.02.2022
Pratite nas
Generlani sekretar NATO-a Jens Stoltenberg izjavio je da “nikad nije kasno tražiti političko rešenje za krizu u Ukrajini i dodao da je alijansa spremna da razmatra probleme za pregovaračkim stolom.
„Nikada nije kasno za Rusiju da odluči da ne napada i da traži političko rešenje“, rekao je Stoltenberg na vanrednoj sednici Zajedničke komisije NATO-Ukrajina.
Generalni sekretar NATO-a je rekao da je alijansa, ukoliko bude potrebno, spremna da nastavi jačanje svog prisustva na istoku Evrope.
On je naglasio da „NATO jasno stavlja do znanja da je sposoban da zaštiti sve svoje saveznike“ i podsetio da su snage NATO-a za brzo reagovanje dovedene u visok stepen pripravnosti još pre nekoliko nedelja, ali da nisu raspoređene.
On je dodao da su Sjedinjene Države poslale jedinice u Rumuniju, Nemačka je poslala dodatne snage u Litvaniju, a Velika Britanija je udvostručila svoje prisustvo u Estoniji.
„Drugi saveznici - Španija, Holandija, Danska - takođe su odlučili da pošalju svoje snage, brodove i avione da pojačaju naše prisustvo. Francuska je saopštila da je spremna da predvodi borbenu grupu u Rumuniji", dodao je šef alijanse.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala