- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

EU usvojila novi paket mera protiv Rusije, Putin nije na spisku sankcija

© AP Photo / Kenzo TribouillardJanez Janša
Janez Janša - Sputnik Srbija, 1920, 22.02.2022
Pratite nas
Ministri inostranih poslova Evropske unije su na vanrednom zasedanju usvojili odluku da u paket sankcija protiv Rusije uključe mere protiv pojedinih banaka, rekao je šef evropske diplomatije Žozef Borelj nakon sednice.
„Ministri su u paket sankcija uključili „banke koje finansiraju one koji donose odluke u Rusiji, kao i druge operacije na teritorijama DNR i LNR“, rekao je Borelj.
Šef evropske diplomatije istakao je da predsednik Rusije Vladimir Putin nije na spisku sankcija Evropske unije.
Prema njegovim rečima, EU je spremna da sasluša Rusiju i da nastavi dijalog s Moskvom, ai ne u uslovima ratne opasnosti.
„Rusija je zabrinuta u sferi bezbednosti, hajde da razgovaramo o tome, ali ne može se razgovarati kada je na granicama 140.000 vojnika. Teško je razgovarati pod pretnjom, ali mi smo spremni da uzmemo u obzir zabrinutost Rusije u oblasti bezbednosti, kao i zabrinutost svih drugih strana“, rekao je Borelj.
On je dodao da bi, u slučaju eskalacije sukoba u Ukrajini, EU mogla da proširi sankcije Rusiji i doda Belorusiju.
"Smatramo da ova priča još nije završena. Pomno pratimo buduće akcije Belorusije, koja je pomogla i podržala akcije Rusije. Spreman sam da predložim proširenje kriterijuma na one koji podržavaju ili imaju povlastice od ruske vlade. Mislim na oligarhe“, rekao je on u Parizu.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala