Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

RIK proglasio izbornu listu koalicije „Moramo“

© Tanjug / JADRANKA ILICKoalicija „Moramo“ predala listu za parlamentarne izbore
Koalicija „Moramo“ predala listu za parlamentarne izbore - Sputnik Srbija, 1920, 22.02.2022
Pratite nas
Republička izborna komisija (RIK) proglasila je izbornu listu zeleno-leve koalicije „Moramo“, koju čini više od 60 organizacija iz Srbije, za parlamentarne izbore 3. aprila.
Komisija je konstatovala da je lista grupe građana „Moramo - Akcija - Ekološki ustanak Ćuta - Ne davimo Beograd - Nebojša Zelenović“, sa predatih 249 kandidata za narodne poslanike, ispunila sve zakonske uslove za proglašenje liste, pa i u pogledu rodne ravnopravnosti.
Proverom je utvrđeno da je od ukupno 12.785 predatih potpisa, pravno valjano 12.236 potpisa.
Komisija je utvrdila određene nepravilnosti u predatoj dokumentaciji zbog kojih nisu prihvaćene sve izjave građana, navodeći da je bilo birača koji nisu bili upisani u jedinstveni birački spisak ili su bili dva puta upisani, kao i da su pojedini podržali neku od prethodnih izbornih lista, dok za nije bilo moguće izvršiti proveru zbog neispravno upisanog matičnog broja.
RIK je na današnjoj sednici za člana i zamenika člana proširenog sastava na predlog liste „Moramo“ imenovala advokate Aleksandra Mijailovića i Minju Đokića.
Komisija je donela Uputstvo o načinu podnošenja i postupanja u RIK-u po prigovorima i zahtevima za poništavanje glasanja na biračkom mestu u inostranstvu i Uputstvo za predlaganje lica u biračke odbore za sprovođenje glasanja na izborima za narodne poslanike, preneo je Tanjug.
Izbori u Srbiji 2020.  - Sputnik Srbija, 1920, 21.02.2022
SRBIJA
Procena kladionica - Rezultati izbora u Srbiji, ko će biti predsednik, a ko ministar
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala