- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Zaharova: Američka ambasada u Moskvi izgubila dodir sa realnošću – plaše Ruse

© Sputnik / Natalija Seliverstova / Uđi u bazu fotografijaMIP Rusije
MIP Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 21.02.2022
Pratite nas
Porparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova prokomentarisala je upozorenje američke ambasade u Moskvi o mogućim terorističkim napadima u Rusiji, istakavši da je američka diplomatska misija izgubila dodir sa stvarnošću.

„Danas sve to već liči na pravi informativni teroristički napad ( u medijima protiv Rusije). Videli ste juče, američka ambasada u Moskvi počela je da se ponaša potpuno van dodira sa realnošću, plašeći Ruse“, izjavila je Zaharova za Prvi kanal.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov takođe se osvrnuo na upozorenje američke ambasade u Moskvi, rekavši da su takve objave od strane diplomatskih predstavništava „veoma, veoma neobična praksa“.
Kako je rekao, Kremlj proverava da li su od američkih obaveštajnih službi stizali neki signali o mogućim terorističkim napadima u Rusiji.
„U ovom trenutku mi nije poznato da je bilo takvih signala“, rekao je Peskov.
Američka diplomatska misija pojasnila je za Sputnjik da su iz bezbednosnih razloga objavili upozorenje za američke državljane u Moskvi, Sankt Peterburgu i drugim mestima – prema podacima ambasade SAD, u poslednje vreme je niz ruskih medija pisao o talasu „miniranja“ javnih mesta.
Ranije je ambasada SAD u Rusiji upozorila svoje građane na moguće „napade na tržne centre, metro i železničke stanice“ u Moskvi, Sankt Peterburgu i oblastima na granici sa Ukrajinom, savetujući ih da razmisle o planu za napuštanje Rusije.
Zgrada Ministarstva spoljnih poslova Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 20.02.2022
RUSIJA
Zaharova o upozorenju američke ambasade: Da li ste predali te informacije Moskvi?
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala