- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Uživajte u magiji vanzemaljca Karija – 16 trojki: može sa pola terena i bez gledanja /video/

© AP Photo / Charles KrupaStef Kari
Stef Kari - Sputnik Srbija, 1920, 21.02.2022
Pratite nas
Stef Kari ukrao je šou na utakmici „svih zvezda“ u Klivlendu, ubacivši neverovatnih 16 trojki. Od pedeset poena koliko je dala zvezda Golden Stejta, čak 48 bilo je iz dalekometne paljbe, te mu je zasluženo pripalo MVP priznanje u trijumfu tima Lebrona Džejmsa nad timom Kevina Durenta 163:160.
Za Stefa Karija definitivno može da se kaže da nije sa ovoga sveta – vanzemaljac! Ono što je učinio na Ol-star utakmici definitivno se kosi sa zdravim razumom.
U redu, mnogi će reći lako mu je bilo da pogađa sa svih pozicija jer ga niko ne čuva, s obzirom na to da na utakmici „svih zvezda“ praktično se ne igraju odbrane.
Ali, obratite pažnju kako Karijeve lopte ne dodiruju obruč. Gotovo nijedna od svih 16 lopti koja je ušla pošle šuta za tri poena nije dodirnula metal, već je isključivo cepala mrežicu.
I tako – „samo“ 16 puta! Neki košarkaši to ne učine tokom karijere, nekima je potrebna sezona, nekim nekoliko utakmica, a Kariju jedan meč. Ma, jedan Ol-star meč.
Da ne pominjemo šuteve sa gotovo pola terena, pa trk ka svom košu dok lopta još putuje ka željenoj destinaciji. Jednostavno, Kari čim izbaci loptu – zna da će ona završiti tamo gde je poslao i više ne gleda. Okrene lopti leđa i tada se rađa magija! E, zato je to Kari, zato su sa njim magija i šou zagarantovani, zato on nije sa ovoga sveta!
Uostalom, ma uverite se i sami i pogledajte Karijevu dvominutnu magiju jer je rečima nemoguće opisati...
Nikola Jokić  - Sputnik Srbija, 1920, 21.02.2022
SPORT
Amerikanac je neobjašnjivo „sklonio“ Jokića, ali mu Srbin nije zamerio
Srpski košarkaš Nikola Jokić na Ol-star utakmici - Sputnik Srbija, 1920, 21.02.2022
SPORT
Ol-star: Spektakl čudesnog Karija – učinjena nezapamćena nepravda prema Jokiću!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala