- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Uzalud zabrane, hajke i optužbe – ruski tim je u Kini ušao u istoriju

© Sputnik / Pavel Bednяkov / Uđi u bazu fotografijaMedalje
Medalje  - Sputnik Srbija, 1920, 21.02.2022
Pratite nas
Zimske olimpijske igre u Pekingu su protekle u znaku ruskih sportista – ponovo bez himne, državnih obeležja i zastave, ruski reprezentativci su demonstrirali da ih ništa ne može zaustaviti u pohodu na medalje. Osvojili su ih ukupno 32, što je novi nacionalni rekord.
Zimske olimpijske igre u Pekingu svakako je obeležila skandalozna hajka na Kamilu Valijevu, 15-godišnju umetničku klizačicu koja je bila već viđena na pobedničkom postolju i u timskoj i u pojedinačnoj konkurenciji.
Satima pre timskog pojavljivanja, doneta je odluka da ona bude suspendovana zbog navodnog dopinga, kasnije je vraćena u takmičenje, ali pod posebnim protokolima da neće biti na postolju ukoliko osvoji medalju u pojedinačnoj konkurenciji.
Pritisak je slomio 15-godišnju devojčicu, takmičenje je završila kao četvrta, ali su prve dve medalje osvojile njene zemljakinje, Ana Ščerbakova i Aleksandra Trusova.
Ruskinje i Japanka - Sputnik Srbija, 1920, 17.02.2022
SPORT
Valijeva u suzama ostala bez medalje, Ruskinjama zlato i srebro!
Među ruske heroje se ubrajaju skijaši, doneli su čak 11 medalja, a pet je osvojio Aleksandar Boljšunov, čime je ušao u istoriju kao prvi skijaš sa takvim rezultatom, a sa ukupnom devet medalja na Zimskim olimpijskim igrama je najbolji i Sovjet i Rus ikada.
Aleksandar Boljšunov - Sputnik Srbija, 1920, 19.02.2022
SPORT
Odluka o kojoj će se pričati i podsećanje na skandal – zašto Rus nije postao „Kralj“?
Hokejaši su završili turnir na drugom mestu, imali su velike poteškoće sa virusom korona i u finalu su poraženi od Finske, a na korak od zlata stali su i članovi bijatlon reprezentacije Rusije.
Istorijski rezultat su ostvarili brzi klizači, osvojene su dve medalje, jedna u timskoj konkurenciji koja je prva ikada za Rusiju, a 31-godišnji Semjon Jelistratov je na trećim uzastopnim Zimskim olimpijskim igrama poneo odličje.
Rusija slavi i Vika Vajlda, snoubordera koji se osam godina posle podijuma na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju našao među osvajačima medalja, bronzu u sankanju je osvojila Tatjana Ivanova, a ekipa ski skakača je stigla do prvog odličja za Rusiju posle pola veka.
Tatjana Ivanova slavi bronzu na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu - Sputnik Srbija, 1920, 11.02.2022
SPORT
Osetila je nepravdu na svojoj koži, prošla trnovit put – i postala junakinja Rusije
Suma sumarum – 32 medalje za Rusiju, šest zlatnih, 12 srebrnih i 14 bronzanih, što Rusiju smešta na drugo mesto ukupne rang liste nosilaca medalja, na prvom je Norveška sa 37 medalja, 16 zlatnih, osam srebrnih i 13 bronzanih.
Anastasija Mišina i Aleksandar Galijamov - Sputnik Srbija, 1920, 19.02.2022
SPORT
Rusija je oborila rekord Sovjetskog Saveza!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala