- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Potraga za podmornicama u Sredozemnom moru: Ruska flota i avijacija udružile snage /video/

© Press-služba Minoboronы RF / Uđi u bazu fotografijaRusko-kineske vojne vežbe u Arapskom moru
Rusko-kineske vojne vežbe u Arapskom moru - Sputnik Srbija, 1920, 21.02.2022
Pratite nas
Brodovi ruske Ratne mornarice zajedno sa pomorskom avijacijom održali su vojne vežbe čiji je cilj bio potraga podmornica u Sredozemnom moru, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.
Kako je precizirano, pomorska vojna vežba održana je pod rukovodstvom glavnog komandanta Ratne mornarice Nikolaja Evmenova.
Odredi vojnih brodova Tihookeanske, Severne i Crnomorske flote, zajedno sa protivpodmorničkim avionima pomorske avijacije Il-36, izveli su manevre provere odsustva praćenja i potrage za stranim podmornicama u određenom području istočnog dela Sredozemnog mora.

Ističe se da su glavni zadaci u toj fazi vežbe bili potraga i neprekidno praćenje podmornice uslovnog protivnika organizacija neprekidne razmene podataka o manevrisanju mete, kao i uvežbavanje elemenata borbene primene različitog avijacionog oružja.

U vojnoj vežbi učestvuju raketne krstarice „Varjag“ i „Maršal Ustinov“, fregate „Admiral flote Kasatonov“, „Admiral Grigorovič“, protivpodmornički brodovi „Admiral Tribuc“ i „Viceadmiral Kulakov“, posade aviona pomorske avijacije Ratne mornarice Rusije.
Vežbe se održavaju od 15. do 25. februara u istočnom delu Sredozemnog mora. Glavni fokus je na uvežbavanju dejstava snaga Ratne mornarice i vazduhoplovnih snaga u cilju zaštite ruskih nacionalnih interesa u svetskom okeanu.
Rusko-kineske vojne vežbe u Arapskom moru - Sputnik Srbija, 1920, 17.02.2022
RUSIJA
Snaga ruske mornarice - manevri na tri mora /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala