- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Mediji: Članice EU se još nisu dogovorile kakve će sankcije uvesti Moskvi ako prizna DNR i LNR

© Sputnik / Alekseй Vitvickiй / Uđi u bazu fotografijaParlamentarna skupština EU
Parlamentarna skupština EU - Sputnik Srbija, 1920, 21.02.2022
Pratite nas
Zemlje Evropske unije se još nisu dogovorile kakve će sankcije uvesti Rusiji ako prizna samoproglašenu Donjecku i Lugansku Narodnu Republiku, prenosi Blumberg pozivajući se na izvore.
„Prema rečima diplomata i zvaničnika, zemlje (EU) se još nisu dogovorile kakve će sankcije biti uvedene pod takvim okolnostima (priznavanje DNR i LNR)“, prenosi agencija.
Agencija dodaje da je nekoliko lidera zemalja EU predložilo uvođenje niza restriktivnih mera protiv Rusije.
Prema rečima sagovornika agencije, konačan spisak mera još nije utvrđena. Međutim, prema njihovim rečima, Evropska unija će najverovatnije odobriti neke od njih, pošto će priznanje LNR i DNR od strane Rusije smatrati kršenjem Minskih sporazuma.
Situacija na kontakt liniji u Donbasu eskalirala je ujutru 17. februara. U samoproglašenoj Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici saopštili su o najintenzivnijem granatiranju iz Ukrajine poslednjih meseci. U petak 18. februara su lideri LNR i DNR, Leonid Pasečnik i Denis Pušilin, najavili evakuaciju stanovnika republika u Rusiju zbog rastuće pretnje od borbenih dejstava.
U subotu je u republikama počela opšta mobilizacija. Lideri DNR i LNR ranije danas su apelovali na predsednika Rusije da prizna nezavisnost samoproglašenih republika.
Sednica Saveta bezbednosti Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 21.02.2022
RUSIJA
Putin: Odluka o priznanju DNR i LNR biće doneta danas
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala