- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Kris Pol dobitnik prve nagrade „Kobi i Điđi Brajant“

© Sputnik / Alekseй FilippovKobi Brajant
Kobi Brajant  - Sputnik Srbija, 1920, 21.02.2022
Pratite nas
Kris Pol, dvanaestostruki učesnik NBA Ol-star utakmice, dobitnik je prve nagrade nazvane po tragično preminuloj legendi Kobiju Brajantu i njegovoj ćerki Điđi.
Godišnju nagradu je uvela ženska NBA liga, u znak sećanja na Brajanta, velikog promotera ženske košarke i njegove ćerke, talentovane košarkašice.
„Điđi, vesela, puna ljubavi i takmičarski orijentisana mlada dama, želela je da ostvari svoje snove o tome da jednog dana igra u ženskoj NBA i da nastavi očevo nasleđe uz poboljšanje položaja žena u sportu. Điđi je volela košarku i težila je da dostigne vrhunac u tom sportu, kao njen otac. Kobi Brajant je doprineo razvoju ženske igre na svim nivoima kroz uspostavljanje odnosa, mentorstvo i obuku srednjoškolskih, fakultetskih, NBA i ženskih NBA igrača, trenirajući Điđin omladinski košarkaški tim i pokretanjem Mamba sportske akademije“, navedeno je u saopštenju.
Nagrada Kobi i Điđi Brajant ima za cilj da oda počast zagovornicima i uticajnim ljudima koji koriste svoje vreme, talenat i platforme da podignu svest o ženskoj NBA i ženskoj košarci na različite načine, kao što je to Kobi posvećeno radio.
„Videla sam iz prve ruke da Kris ceni žensku NBA i igru na svim nivoima za žene i devojke, posebno u Feniksu i Severnoj Karolini, a njegova vatrena podrška našoj igri snažno odražava nasleđe Kobija i Điđi“, rekla je WNBA komesarka Keti Engelbert. „Liga s ponosom imenuje Krisa za prvog dobitnika nagrade Kobi i Điđi Brajant, jer je on lider i uzor drugim profesionalnim sportistima oko razvija budućnosti košarke za mlade devojke i sve fanove”.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala