- Sputnik Srbija, 1920, 24.01.2022
KULTURA
Rubrika koja prati kulturne fenomene i događaje, stvaraoce i ličnosti koji svojim delom kreiraju savremenu kulturnu scenu u zemlji i u svetu.

Autor „Igre prestola“ i Marvel najavili novi strip: Svet oči u oči s vanzemaljskim virusom

© REUTERS / Robert GalbraithPisac Džordž Martin dolazi na premijeru "Igre prestola" u San Francisku
Pisac Džordž Martin dolazi na premijeru Igre prestola u San Francisku - Sputnik Srbija, 1920, 21.02.2022
Pratite nas
Džordž R. R. Martin i Marvel udružuju se kako bi zajedno realizovali strip zasnovan na antologijskoj seriji priča „Divlje karte“ koju je osmislio pisac „Pesme leda i vatre“.
Reč je o književnom serijalu koji je nastao 1987. godine, a koji obuhvata dvadeset osam knjiga sa preko 40 autora čiji su urednici Džordž R.R. Martin i scenaristkinja naučne fantastike Melinda M. Snodgras.
„Svet ’Divljih karata’ zauzima posebno mesto u mom srcu“, rekao je Martin i dodao da je privilegija raditi strip serijal o „Divljim kartama“ sa ’titanom’ kakav je Marvel.
Smeštena tokom alternativne istorije Sjedinjenih Država posle Drugog svetskog rata, priča prati događaje nakon što je vanzemaljski virus, koji se prenosi putem vazduha, pušten iznad Njujorka 1946. godine. Virus je dizajniran da modifikuje DNK, a razvila ga je plemićka porodica na planeti Takis kao biološko oružje. Svaki zaraženi pojedinac ima drugačije „nasumične i nepredvidive simptome“ – virus ubija devedeset odsto onih koji se zaraze; devet odsto koji preživi su Džokeri, sa lakšom ili težom kliničkom slikom, a jedan odsto su Asovi koji razvijaju nadljudske sposobnosti i postaju superheroji ili čak negativci.
Okvir serije su razvili Martin i Snodgras, uključujući poreklo likova, nadljudske sposobnosti i terminologiju zasnovanu na kartama.

Novi život mita o superherojima

Seriju stripova će za Marvel razviti pisac „Vulverina“ Pol Kornel i umetnik Majk Hotorn, poznat po radu na „Derdevilu“.
„’Divlje karte’ i dalje zauzimaju posebno mesto u univerzumu superheroja jer su uticale na sve što je nastalo posle njih“, rekao je Kornel.
„Čast je i zadovoljstvo razvijati za Marvel ove divne priče i nadam se da će one Džordžu, Melindi i njihovim saradnicima na ’Divljim kartama’ doneti priznanje kakvo zaslužuju, jer su mitu o superherojima dali novi život“ dodao je Kornel i najavio da će se prvo izdanje „Wild Cards: Drawing Of The Cards” pojaviti u knjižarama 1. juna.
U međuvremenu, Martin je radio na nekoliko drugih projekata, uključujući razvijanje priče za igricu „Elden Ring”, kao i produkciju serije „House of the Dragon”, prikvel čuvene „Igre prestola“.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala