- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Povratak Trampa: Aplikacija „Istina“ od sutra u Eplovoj prodavnici

© Foto : OCTAVIO JONESBivši američki predsednik Donald Tramp na mitingu svojih pristalica na Floridi
Bivši američki predsednik Donald Tramp na mitingu svojih pristalica na Floridi - Sputnik Srbija, 1920, 20.02.2022
Pratite nas
Aplikacija „Istina“ (Truth Social), koju je pokrenuo bivši američki predsednik Donald Tramp, mogla bi da se nađe u Eplovoj prodavnici od ponedeljka 21. februara, javlja Rojters, pozivajući se na objavu jednog zvaničnika na test verziji pomenute aplikacije.
Pokretanje aplikacije bi značilo povratak Trampa na društvene mreže, kome je više od godinu dana zabranjen pristup Tviteru, Fejsbuku i Jutjubu.
Trampu je zabranjen pristup najpopularnijim društvenim mrežama posle upada njegovih pristalica u američki Kapitol u Vašingtonu 6. januara 2021. godine.
Donald Džunior, Trampov najstariji sin, 15. februara je objavio na Tviteru snimak na kome je pisalo: „Spremite se! Vaš omiljeni predsednik uskoro se vraća!“
„Ove nedelje ćemo početi da se plasiramo na Eplovoj prodavnici. To će biti sjajno, jer ćemo dobiti mnogo više ljudi koji će biti na platformi", rekao je bivši šef Komiteta za obaveštajne poslove Predstavničkog doma Kongresa SAD Devin Nunes za Foks njuz, preneo je Tanjug.
Podsetimo, Tramp je u oktobru prošle godine najavio pokretanje sopstvene društvene mreže koja bi, kako je poručio, trebalo da se odupre tiraniji tehnoloških giganata.
S tim u vezi, Tramp je osnovao potpuno novu medijsku kompaniju „Trump Media & Technology Group“, navodeći da će se nova platforma suprotstaviti liberalnom medijskom konzorcijumu iz Silicijumske doline.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala