- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

„Okupacija je završena!“: Uhapšeno 200 demonstranata, ostali napustili Otavu /video/

© AP Photo / Robert BumstedKanadska policija ispred zgrade parlamenta u Otavi tokom protesta Konvoja slobode
Kanadska policija ispred zgrade parlamenta u Otavi tokom protesta Konvoja slobode - Sputnik Srbija, 1920, 20.02.2022
Pratite nas
Privremeni šef policije Otave Stiv Bel izjavio je da su protesti „Konvoja slobode“ u glavnom gradu Kanade završeni, nakon što je skoro 200 demonstranata uhapšeno, dok su ostali napustili to područje.
„Ova okupacija je završena. Nastavićemo sa misijom do kraja“, izjavio je Bel, napominjući da u kanadskoj prestonici su u toku i neki manji protesti.
Bel je podsetio da je policija u petak uhapsila 170 ljudi i odvukla 53 vozila.
Kanadska policija čini poslednje napore da ukloni demonstrante iz Otave koji blokiraju grad parkiranjem i kampovanjem na ulicama već tri nedelje.
Policija u opremi za nerede upala je u subotu na skup, uklanjajući stotine demonstranata kamionima.
Neki od uhapšenih demonstranata u subotu su nosili pancire i imali su dimne bombe i drugu pirotehniku u torbama i vozilima, saopštila je policija.
Demonstranti su prvobitno želeli da ukinu obaveznu vakcinaciju protiv koronavirusa da bi prešli granicu za vozače kamiona, ali se blokada pretvorila u demonstracije protiv Trudoa i vlade.
Trudo je u ponedeljak pozvao na posebna ovlašćenja da bi svojoj vladi dala šira ovlašćenja da zaustavi proteste, uključujući sveobuhvatna ovlašćenja da zamrzne račune onih za koje se sumnja da podržavaju blokade, bez dobijanja sudskog naloga.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala