- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Italijani i Španci se posvađali oko Putinovog stola: „Mi smo ga napravili, ne mi smo“

© Press-služba Prezidenta RF / Uđi u bazu fotografijaPredsednici Rusije i Francuske, Vladimir Putin i Emanuel Makron na pregovorima u Kremlju
Predsednici Rusije i Francuske, Vladimir Putin i Emanuel Makron na pregovorima u Kremlju - Sputnik Srbija, 1920, 20.02.2022
Pratite nas
Dugački beli sto u Kremlju, koji je nedavno došao u centar pažnje javnosti tokom sastanka ruskog lidera Vladimira Putina i francuskog predsednika Emanuela Makrona, izazvao je pravu pomamu na društvenim mrežama. Pored smešnih mimova, sto je postao i predmet spora između španskih i italijanskih majstora zbog porekla ovog komada nameštaja.
Naime, novinar italijanskog lista „Korijere dela sera“ stupio je u kontakt sa italijanskim proizvođačem nameštaja Renatom Pononjom koji predstavlja kompaniju „Oak“. On tvrdi da je Putinov sto – njegovih ruku delo. Kako kaže, napravio ga je još devedesetih godina prošlog veka.
„Znate, nisam navikao da lažem. Preda mnom su skice koje su nam poslali Rusi, postoje čak i ispravke. Štaviše, imam knjigu, objavljenu u Rusiji 2000. godine, sa fotografijama sala Kremlja. Tamo je i sala u kojoj se nalazi sto“, rekao je Polonja.
Sa druge strane, u pojedinim španskim medijima pojavio se članak u kome se navodi da su sto napravili majstori iz Valensije. To je, između ostalog, saopštila i televizija „Rai3“.
Međutim, Polonja uporno tvrdi da je upravo on tvorac kremaljskog komada nameštaja koji je dospeo u žižu javnosti. On je čak i spreman da pruži dokaze o svom radu.
„Španci mogu da govore šta žele. Ako imaju dokaze nega ih pokažu. Možda postoje neki beli stolovi koji su potpuno isti kao moj“, poručio je italijanski majstor.
Podsetimo, tokom nedavnog sastanka ruskog i francuskog lidera u Kremlju svima je palo u oči da su sedeli na suprotnim krajevima ogromnog stola dugog četiri metra. Kasnije je otkriveno da je predsednik Francuske Emanuel Makron uoči sastanka sa Putinom odbio da uradi PCR test na virus koronu i zbog toga je morao da drži distancu tokom susreta.
Predsednici Rusije i Francuske, Vladimir Putin i Emanuel Makron na pregovorima u Kremlju - Sputnik Srbija, 1920, 11.02.2022
RUSIJA
Rešena misterija velikog stola između Putina i Makrona
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala