- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Džonson: Na pragu smo najvećeg sukoba nakon Drugog svetskog rata

© AP Photo / Owen Humphreys/Pool Photo via APBritanski premijer Boris Džonson
Britanski premijer Boris Džonson - Sputnik Srbija, 1920, 20.02.2022
Pratite nas
Premijer Velike Britanije Boris Džonson rekao je Bi-Bi-Siju da postoji rizik izbijanja najvećeg sukoba nakon Drugog svetskog rata zbog eskalacije situacije oko Ukrajine.
Po mišljenju političara, postoje neki „znaci“ da je Rusija „u nekom smislu već počela realizaciju plana invazije na ukrajinsku teritoriju“.
„Plašim se da taj plan, čiju realizaciju sada vidimo, može dovesti do najvećeg rata u Evropi od 1945. godine“, tvrdi Džonson.
Britanski premijer se pozvao na podatke obaveštajnih službi i izjavio da ruske trupe navodno planiraju da „opkole“ Kijev. Citirajući predsednika SAD Džozefa Bajdena, on je naveo da Moskva namerava da počne „invaziju“, ne samo sa istoka Ukrajine, već i iz Belorusije.
Britanski premijer je saopštio da London i Vašington neće dozvoliti ruskim kompanijama da "trguju u futama i dolarima", što će, po njegovom mišljenju, imati "veoma teške posledice."
Zapadni mediji poslednjih meseci više puta su izveštavali o navodnoj mogućoj invaziji Rusije na ukrajinsku teritoriju, navodeći „tačne datume“, pa čak i vremena, i iznova ih odlagali. Ruska strana redovno je negirala takve tvrdnje. Predsednik Rusije Vladimir Putin istakao je da Moskva ne želi rat, a da bi ga sprečila, Rusija je pokrenula pregovore o bezbednosnim garancijama.
Britanska ministarka spoljnih poslova Liz Tras - Sputnik Srbija, 1920, 20.02.2022
RUSIJA
Licitiranje se nastavlja: Britanska ministarka objavila novi plan "D" ruske invazije
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala